Data publicării:

„Trăim una dintre cele mai favorabile perioade!“ / Mircea Coșea anunță o șansă istorică pentru România / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Profesorul de economie Mircea Coșea a vorbit despre șansa României în actualul context geopolitic.

În cadrul emisiunii „Totul despre bani“, Mircea Coșea, profesor de economie, a vorbit despre șansa României în această perioadă dificilă și rolul pe care parteneriatul strategic cu SUA îl poate avea în dezvoltarea țării.

„Știți ce e păcat? Trăim una dintre cele mai favorabile perioade pentru România! Avem aceste fonduri europene care sunt ca o mană cerească și dacă am putea să le folosim ar fi extraordinar.

CITEȘTE ȘI       -       Senatul SUA a adoptat un proiect vital pentru România. Se deschide calea unei noi ere a angajării Statelor Unite în regiunea Mării Negre / video

În plus, România a intrat în atenția internațională, paradoxal și pentru că suntem la granița cu războiul, iar interesul pentru care partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, îl arată pentru această zonă și pentru România este extraordinar. Dacă ne uităm puțin în istorie, marile salturi economice pe care anumite țări, precum Turcia, le-au făcut în ultimii 40-50 de ani, le-au făcut în momentul în care Statele Unite ale Americii le-au considerat piloni importanți într-un joc strategic. Noi, acum, suntem piloni importanți într-un joc strategic, dar nu știm să folosim lucrurile astea. Îmi e greu s spun de ce!

Avem, însă, o mare carență de profesionalism în ceea ce înseamnă decidența politică. Avem de-a face cu oameni care nu au nimic în comun cu funcția pe care o au, în afară de niște legături de rudenie, dar nu sunt profesioniști. Puterea este PSD-PNL, foarte bine, dar adu la ministere niște oameni de valoare, niște tehnicieni de valoare, pe care România îi are, dar sunt în afara jocului politic“, a spus, la DC News, profesorul Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI       -        EXCLUSIV  Bugetul pe 2023, făcut de "un foarte bun vorbitor la talkshow-uri". Mircea Coşea îl face praf pe Adrian Câciu: "Bugetul, chestiune letală pentru economie"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel