Trăiască regele!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ziare
ziare

Din Adevărul aflăm că preşedintele Traian Băsescu s-a recules la mormântul lui Ion Diaconescu. Ce destine diferite! Unul a mâncat puşcăria pe vremea comuniştilor pentru ideile sale, altul a colindat lumea întreagă ca marinar cu scurgeri de informaţii către Securitate. Destinul i-a legat pe cei doi. Unul a început reformele imediat după 90, altul spune că le face astăzi. Scandarea cu care a fost întâmpinat "Trăiască regele!" îi pică ca un nod în gât lui Băsescu, care a făcut tot posibilul să-l disrediteze pe regele Mihai, dar probabil că preşedintele a trece lejer şi peste acest afront, doar este marinar, se scaldă în ape tulburi. De Băsescu trebuie să îţi fie cel mai frică când plânge, iar aseară a vărsat vreo 2 lacrimi.

Din România Liberă aflăm că peste doar o lună se împlinesc zece ani de la semnarea contracului de privatizare pentru combinatul siderurgic din Galaţi. Momentul va coincide cu instalarea în funcţie a unui nou director şi, probabil, cu pornirea unui furnal renovat.

Însă noul director are în faţă o decizie dificilă: să continue producţia în virtutea investiţiilor deja făcute sau să o oprească, pentru a stopa nişte pierderi greu de evitat? Astfel după Nokia am mai pputea pierde un investitor major din România.

Din  Hotnews aflăm cum văd mai marii sistemelor bancare, elveţienii, această crizăeconomică.Un ziar central din Elveţia susţine că în următoarea perioadă vom avea parte numai de nenorociri: Grecia va intra în faliment în martie 2012. Spania, Portugalia şi Italia în recesiune, iar cash-ul şi aurul vor fi opţiunile investitorilor. Or şti elveţienii ceva, doar administrează conturile a jumătate de Europă.

Din Libertatea aflăm pas cu pas ce a făcut baschetbalistul american în seara în a fost ucis de interlopi. Se pare că Hardy a dansat cu mai multe fete, iubite ale celor din clanul Butoane. Interlopilor nu le-a plăcut faza, dar s-au abţinut. Totul până în momentul în care americanul a luat-o la dans pe fiica unui poliţist şmecher din Giurgiu. Asta fost picătua care a umplut paharul şi de la care i s-a tras lovitura cauzatoare de moarte. Poate acum înţelegem de ce medicii i-au făcut toată noaptea perfuzii pentru a-l trezi din beţie şi nu cunoşteau adevăratul motiv al morţii. Muşamalizarea însă n-a ţinut, iar acum ies la iveală detalii tot mai picante despre afacerile interlope ale clanului Butoane.

DeCe News aflăm că Ministerul Administrației și Internelor a postat recent pentru dezbatere proiectul Legii privind organizarea adunărilor publice. Potrivit acestui proiect, actualii guvernanţi şi-au propus să le ia românilor şi dreptul de a protesta, fundamental în orice societate democratică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel