Traian Igaş: Nu era în sarcina mea să spun că vor fi nămeţi ca în 1954
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
igas
igas

Declarație năucitoare a fostului ministru de Interne, Traian Igaș, care a spus la RTV că "Nu era în sarcina mea să spun că vor fi nămeţi ca în 1954".  El a recunoscut că, deşi ştia că viscolul va acoperi localităţi întregi din România, nu a insistat pentru pregătirea unor misiuni de salvare imediate. DeCe News a fost primul ziar care a tras semnalul de alarmă că vor veni zăpezi mai mari ca în iarna lui '54, chiar cu câteva zile înainte de a se produce dezastrul, anticipând chiar declanșarea codului roșu de dezastre.

Întrebat de ce a retractat declaraţia pe care o făcuse iniţial, ca ministru al Internelor, că vor fi nămeţi ca în 1954, Traian Igaş a explicat: "Nu era atributul meu să fac acest anunţ. Nu îmi revenea mie sarcina. Nu era în sarcina mea să spun asta".

Acesta a mai precizat că nu Ministerul Administraţiei şi Internelor nu "decretează culoarea codului".

"Dumneavoastră consideraţi că acolo unde avem zăpadă de 2, 3, 4 metri suntem la nivelul codului portocaliu doar? Nu MAI decretează culoarea codului", a mai spus Igaş.

Chiar dacă Igaș declarase că  "s-a anticipat că vor fi nămeţi mai mari ca în 1954", imediat după ce DeCe News publicase știrea,   el a retractat ulterior   declaraţia într-un comunicat de presă, precizând că "nu a prezentat estimări privind evoluţia fenomenelor meteorologice".

Citește și:

Dl Boc, de la codul portocaliu la codul roșu

Autorităţile se pregătesc de Cod Roşu. Igaş: vor fi nămeţi mai mari ca în 54

Cod roșu în weekend. Pregătiri pentru ninsori-catastrofă, ca în 1954

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel