Băsescu susține reintroducerea serviciul militar obligatoriu. Chirieac: Halul în care a lăsat domnul președinte statul român nu ar permite acest lucru
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Analistul Bogdan Chirieac a comentat declarația lui Traian Băsescu care susține că în România trebuie reintrodus serviciul militar obligatoriu.

Într-o intervenție telefonică la România TV, analistul Bogdan Chirieac a comentat afirmațiile lui Traian Băsescu care susține reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Fostul președinte spune că nu ne putem baza doar pe NATO, armata noastră necesitând un grad mai mare de pregătire ce ne-ar permite să ne apărăm singuri măcar 30 de zile. În momentul de față, nu suntem capabili să rezistăm atâta timp, spune Traian Băsescu.

"România nu are o armată capabilă să facă față unei agresiuni timp de 30 de zile"

"Sunt două puncte de vedere. Unu, așa este. România nu are o armată capabilă să facă față unei agresiuni timp de 30 de zile. Cred că timp de 7 zile, pe de o parte. Pe de altă parte, halul în care domnul președinte Traian Băsescu a lăsat statul român nu ar permite în acest moment să se treacă înapoi la serviciul militar obligatoriu. Asta înseamnă costuri suplimentare, și nu mici, armament suplimentar și o întreagă infrastructură care ar veni pentru cei ce trebuie să facă armata obligatorie. Armata obligatorie înseamnă că ai 200.000 de oameni în fiecare an. Acum România are vreo 70.000. Triplezi bugetul apărării? Ca să ai armată într-adevăr competentă cum e Finlanda, cum e Suedia, de exemplu. Atenție, nu de ducem la Germania, Marea Britanie, Franța, că nu suntem acolo", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel