Data publicării:

Traian Băsescu: Suntem peste 18 milioane de alegători

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu susţine că în România sunt 18 milioane de electori, cu tot cu românii care lucrează în străinătate. Electoratul este stabilit de Evidența populației, a mai declarat președintele, joi seara, la Digi 24.

"Avem în lege trecut. Electoratul este stabilit de evidenţa populaţiei. Recensământul, aşa cum a declarat şi preşedintele INS-ului astăzi, face o poză a situaţiei românilor aflaţi aici, acasă. Nu s-a dus nimeni în Italia să îi recenzeze, nu s-a dus nimeni în Spania, nu s-a dus nimeni nicăieri. În timp ce avem 3,5 milioane de români în străinătate, INS-ul a avut certitudinea pentru 750.000. Deci este clar că avem o problemă. Şi afară nu prea sunt minori, ci oameni cu drept de vot. Avem lege, avem Constituţie care spune alegerile, listele electorale se fac după evidenţa populaţiei, aşa cum se face în toate statele UE", a spus Băsescu, la Digi 24.

 "Oricât s-ar verifica listele, suntem peste 18 milioane de electori, cu tot cu cei care se află în străinătate la muncă", a mai spus preşedintele.

 Populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel