Data publicării:

Traian Băsescu pleacă la război

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
srs1
srs1

La Bucuresti, nu la Bruxelles. Pentru ca nu a aparut nimic in Monitorul Oficial. Sau pentru ca nu exista kerosen pentru avionul prezidential. Sau culoar de zbor. Sau invitatie la Consiliu. Asa ca marele razboi, declansat de cel care se autointituleaza sef al statului, va avea loc acasa. Si se declanseaza de indata. Cum se va desfasura? Ce avantaje si ce dezavantaje au protagonistii?

 Ar fi o copilarie ca cineva sa afirme ca la Consiliul European nu participa Traian Basescu pentru ca judecatorii de la Curtea Constitutionala au fost prea obositi pentru a redacta o decizie aberanta. Data politic. Sau pentru ca textul nu a aparut in Monitorul Oficial. Aud si de unele pretexte conform carora Presedintelui nu i s-a dat kerosen ori culoar de zbor. Dar adevarul este chiar pe site-ul UE. Acolo, de mai mult timp, este postat ca unic reprezentant al Romaniei primul-ministru Victor Ponta. Un mod cat se poate de direct de a i se arata Presedintelui clanta. Toata aceasta istorie legata de UE nu este insa motivul, ci doar pretextul unui violent razboi romano-roman pe care il declanseaza Presedintele, alegand si momentul si pretextul acestuia.

 Intrucat semnalul dat de cetateni este cat se poate de clar, in sensul ca regimul Traian Basescu este pe duca, Presedintele stie ca nu poate ramane inca doi ani prizonier la Cotroceni jucand, daca nu un rol pur decorativ, oricum cel de tinta a nemultumirilor populatiei. El stie ca, mai devreme sau mai tarziu, va fi suspendat sau demis pentru inalta tradare. Si de ce s-ar intampla acest lucru dupa alegerile legislative, cand USL ar putea avea un scor mult mai bun decat are azi? Daca tot e sa fie, de ce nu acum?

 In acest moment, Presedintele are de partea lui o serie de aliati care, dupa parlamentare, ar putea sa dispara. Ii enumar: DNA, Parchetul General, SRI, SIE, SPP, STS, ANI, Curtea Constitutionala, sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CNA, CNSAS, ICR si, nu in ultimul rand, PDL. USL are un guvern cu picioare de lut, intrucat aproape toata functionarimea a fost numita politic de catre PDL si a ramas in picioare, o majoritate solida in administratia locala si o majoritate subtire si vulnerabila in Parlament. Aici este cheia. Daca Presedintele dezlantuie, pe toate fronturile, atacul impotriva USL, acesta nu poate riposta decat incercand sa-l suspende pe Presedinte si sa-l demita prin referendum. Acum despre demiterea pentru inalta tradare nici nu poate fi vorba, pentru ca majoritatea din Parlament nu este de doua treimi. Dar si suspendarea este problematica. UNPR a anuntat, inca de la constituirea Guvernului, ca nu va vota pentru o eventuala suspendare. Iar astazi USL are cu circa 30 de voturi in Parlament mai putin decat la investire.

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel