Traian Băsescu: Eu am trimis-o la OSIM pe fiica mea să înregistreze Mişcarea Populară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ioana
ioana

Traian Băsescu a declarat la TVR 1 că îşi asumă proiectul Mişcării Populare, promovate de fostul său consilier Sebastian Lăzăroiu,   menţionând că el a rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire.

"Acest proiect poate exista, dar nu în sensul la ceva ridicol. Nu o să găseşti partide imaculate, nu se poate. Eu cred că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la OSIM. Preventiv, trebuie să gândeşti politic. Este posibil să se creeze o alianţă", a spus Băsescu.

Ioana Băsescu a depus pe 11 aprilie 2011 cererea de înregistrare a mărcii. Fiica preşedintelui a refuzat să dezvăluie intenţiile sale cu privire la folosirea mărcii. În 13 septembrie, "Mişcarea Populară" a fost înregistrată de către OSIM.

Înregistrarea Mişcării Populare la OSIM a fost şi motivul unui atac al fostului ministru al Transporturilor, pedelistul Radu Berceanu, la adresa şefului stastului.

"În momentul în care preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de politică, de un partid, este clar că are o semnificaţie. Ioana Băsescu nu s-a apucat ea aşa singură şi dacă s-ar fi apucat, preşedintele ar fi reacţionat", a spus Berceanu.

Fostul ministru spune că nu ştie când ori sub ce formă va fi utilizată denumirea "Mişcarea Populară".

Referindu-se la Sebastian Lăzăroiu, şeful statului a declarat că va colabora în continuare cu el şi nu a contestat decizia premierul de a-l revoca din funcţia de ministru al Muncii. Băsescu a insistat că nu el a fost cel care l-a promovat pe fostul consilier prezidenţial în guvern, precizând că propunerea premierului l-a surprins deoarece conveniseră ca portofoliul rămas vacant după demisia lui Ioan Botiş să fie preluat de Sulfina Barbu.

Citește și:

Radu Berceanu: Ioana Băsescu nu ar fi înregistrat Mişcarea Populară fără mandatul preşedintelui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel