Traian Băsescu: Economia României se va înscrie pe drumul cel bun peste 45 de zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Basescu, parlament
Traian Basescu, parlament

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus partidelor parlamentare să încheie un moratoriu pe termen limitat care să ducă la deblocarea activităţii Legislativului, pentru ca România să poată adopta actele legislative care ar duce la încheierea acordului cu Fondul Monetar Internaţional, precizând că ţara noastră are la dispoziţie maximum 45 de zile pentru a realiza acest lucru.

„Propun un moratoriu asupra bătăliei politice care să permită deblocare activităţii Parlamentului“, a spus Traian Băsescu, marţi, în faţa plenului reunit al Legislativului. Potrivit preşedintelui, Parlamentul mai are la dispoziţie maximum 45 de zile pentru a adopta proiectele de lege vitale pentru desfăşurarea acordului cu FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială. Astfel, adoptarea Legii salarizării unice, a Legii pensiilor, a Legii Bugetului de stat pe 2011 şi un sistem fiscal sunt motivele pentru care partidele politice ar trebui să îngroape securea războiului.

„România mai are la dispoziţie 35 - maximum 45 de zile - pentru a adopta aceste legi, pentru că numai aşa România îşi poate redobândi credibilitatea pe pieţele financiare internaţionale şi poate redeveni atractivă pentru investitorii străini“, a declarat Traian Băsescu, care a precizat că mediul politic din ţara noastră s-a deteriorat sensibil în ultima săptămână. „Prin acţiunea dumneavoastră, România poate merge către mai bine sau către mai rău. Decizia este în mâna dumneavoastră. Timpul în care trebuie finalizate actele normative care să ducă la finalizarea acordului cu FMI, UE şi BM este de 35-40 de zile. Nicio altă soluţie nu este viabilă. Insist ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, în interes naţional, pentru deblocarea activităţii celor două camere“, le-a transmis Traqian Băsescu parlamentarilor.

Traian Băsescu a explicat cum, dacă partidele parlamentare vor asculta sfatul său atunci „economia României se va înscrie pe drumul cel bun după cele 45 de zile“.

Citeşte şi:

De ce o apără Băsescu pe Roberta Anastase, prin mesajul din Parlament

Victor Ponta: Mesajul lui Traian Băsescu este îndreptat împotriva PDL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel