Traian Băsescu, despre PLANUL lui Putin: Accesul terestru la gurile Dunării. Un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Traian Băsescu, despre PLANUL lui Putin: Un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014 / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre PLANUL lui Putin: Un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014 / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu a vorbit despre planul lui Vladimir Putin în privința Ucrainei.

Traian Băsescu a afirmat că, în opinia sa, atacul din această dimineață din Ucraina confirmă faptul că Vladimir Putin își urmează planul  pe care și l-a dezvoltat încă de la preluarea puterii. Obiectivul liderului de la Kremlin ar fi, de fapt, refacerea URSS.

"Putin este un susținător al refacerii fostei URSS, asta e obiectivul lui, de asta vrea să mai stea încă 10 ani președinte. Eu încă nu sunt convins că discutăm de o ocupare integrală a Ucrainei, nici măcar a Kievului. Cred că e o mișcare prin care vor consolida cele 2 republici independente, Donețk și Lugansk, pe care noi nu le recunoaștem. Așadar, le va consolida militar și, dacă lucrurile vor merge bine, își va îndrepta demersurile spre partea de sud, pentru a ajunge până la brațul Chilia, fosta frontieră a URSS.

O astfel de acțiune i-ar asigura tot ce dorește, proximitatea cu Transnistria și Crimeea, care-i asigură accesul terestru la gurile Dunării, este un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014. Atunci și-a dat seama că nu poate trece de Mariopol. Acum însă, se pare că raportul de forțe se schimbă și este posibil ca acum sau la un moment pe care-l va considera oportun, Rusia să-și concentreze ofensiva spre această regiune sudică." a afirmat Traian Băsescu. 

VEZI ȘI: Vladimir Putin, noi declarații despre invadarea Ucrainei: Sincer să fiu...

Kremlinul susține că momentul încheierii atacului din Ucraina va fi decis de Putin

Reamintim, că Dmitri Peskov a declarat astăzi că momentul încheierii intervenției militare din Donbas va fi stabilit de Comandantul Suprem, președintele rus Vladimir Putin, în funcție de eficacitate.

”Termenele sunt determinate de eficiență, conformitate și vor fi, desigur, stabilite de Comandantul Suprem”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului. El a menționat că nu cunoștea posibilitatea unei încetări anticipate a operațiunii din Ucraina, o astfel de decizie putând fi luată doar de Comandantul Suprem Suprem.

"Operaţiunea are scopurile ei, ele trebuie atinse. Preşedintele a spus că toate deciziile au fost luate şi obiectivele vor fi atinse", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea despre condiţiile în care Rusia este pregătită să oprească operaţiunea militară. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel