Traian Băsescu, decizie despre candidatura la Primăria Capitalei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Traian Băsescu a anunţat, marţi, că e hotărât să candideze la Primăria Capitalei în cazul în care PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Am fost adeptul şi promotorul ideii - dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune.

Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti", a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live preluat de România TV.

Fostul preşedinte a explicat că va intra în cursa electorală dacă PNL şi PMP nu ajung la o înţelegere pentru candidaturi comune la Consiliul General.

"Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi.  Responsabilitatea ca Firea va rămâne primar general după aceste alegeri va fi a lor.

Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu. Este singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la Cişmigiu.

Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui... Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?", a afirmat Traian Băsescu.

"Problema este că nu vrea USR-ul o alianţă cu PMP şi atunci au pus PNL-ul în faţa următoarei opţiuni: ori alianţă cu USR-ul, ori dacă vine şi PMP-ul, USR-ul merge singur. Ăştia sunt termenii în care negociază USR-ul", a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel