Traian Băsescu: Decizia Olandei de a se opune intrării noastre în Schengen este un abuz
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
băsescu
băsescu

Președintele Traian Băsescu a calificat vineri "un abuz" decizia Olandei de a se opune aderării României și Bulgariei la zona Schengen. "România are Albița, ei au Rotterdam. Nu Albița este poarta de intrare a țigărilor și a alcoolului, a drogurilor de contrabandă, a spus șeful statului, prezent la Bruxelles la reuniunea liderilor Uniunii Europene.

Față de subiectul aderării României la spațiul Schengen, Băsescu a declarat că România și Bulgaria au respectat legea și tratatul, singura care nu a respectat este Olanda, acest fapt fiind un abuz. De asemenea, Băsescu a declarat că nu Albița este poarta de intrare a țigărilor, alcoolului și a drogurilor în UE, ci Rotterda. Nu România a legalizat prostituția și consumul de droguri, a mai afirmat Băsescu.

Potrivit unui proiect de declarație prezentat, joi, liderilor prezenți la summitul UE de la Bruxelles, Olanda este supusă presiunilor de catre partenerii săi pentru a permite aderarea României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație Schengen.

"Toate conditiile au fost indeplinite pentru a permite adoptarea unei decizii privind aderarea Bulgariei si a Romaniei la spatiul Schengen, iar Consiliul ar trebui sa ia aceasta decizie cat mai curand posibil", se arata in documentul citat de AFP.

Citește și:

Summit UE: Proiectul de concluzii vrea România în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel