Traian Băsescu, de Ziua Armatei: "Nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului în al Doilea Război Mondial a fost o greşeală"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Carei, la manifestările de Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, el a declarat că nu o să îl convingă nimeni că trecerea Prutului în al Doilea Război Mondial a fost o greşeală, precizând că este discutabilă doar trecerea Nistrului.

"O să spun poate un lucru care unora li se va părea nepotrivit. N-o spun pentru prima dată, dar astăzi, foarte aproape de încheierea mandatului, îmi iau libertatea s-o spun: vorbim prea puţin de prima parte a celui de-al Doilea Război Mondial. Şi acolo au căzut ostaşi români care au executat ordinul politicienilor. Şi niciodată nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie", a transmis Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a precizat că trecerea Nistrului "poate e discutabilă", dar "Armata Română prin tradiţie şi-a apărat teritoriul naţional", iar "teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc".

Vezi și: Regele Mihai I împlinește astăzi 93 de ani. Vezi calendarul evenimentelor dedicate aniversării Majestății Sale

În iunie 1940, în urma unui ultimatum dat de Uniunea Sovietică, România a cedat, fără luptă, Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. În 22 iunie 1941, Armata Română, sprijinită de unităţi ale Armatei Germane, a început campania de recucerire a Basarabiei şi Bucovinei.

Manifestările de la Carei s-au desfăşurat la Monumentul Ostaşului Român.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Române în lupta cu trupele ungaro-germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel