Traian Băsescu convoacă Parlamentul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Administrația Prezidențială a anunțat marți că președintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul și va anunța programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului care să formeze viitorul Guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatelor alegerilor.

”Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, domnul Traian Băsescu va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor”, scrie într-un comunicat al Președinției.

Rezultatul alegerilor va fi publicat în Monitorul Oficial numai după validarea de către Biroul Electoral Central a acestuia. Reprezentanții BEC au susținut că există posibilitatea ca rezultatele să fie publicate în MO vineri.

BEC a făcut publice marți rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, anunțând că Uniunea Social Liberală a obținut cele mai multe voturi la scrutinul legislativ din acest an. USL a obținut 58,63% la Senat și 60,10 la Camera Deputaților; ARD a luat 16,50% la Camera Deputaților și 16,70 la Senat; PP-DD a obținut 13,99 la Camera Deputaților și 14,65% la Senat; UMDR a trecut și ea pragul, obținând 5,13% la Camera Deputaților și 5,23 la Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel