Traian Băsescu, AMR 100 de zile. Analiza lui Radu Tudor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jurnalistul Radu Tudor realizează o analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale 2014, cu 100 de zile rămase până la primul tur al scrutinului ce va decide succesorul lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Într-o postare pe blogul său, Radu Tudor atrage atenția asupra faptului că niciun prezidențiabil nu și-a lansat oficial programul scris. Mai mult, jurnalistul opinează că toți candidații, indiferent de nume și doctrină, ar trebui să spună clar cine este persoana pe care o va desemna drept prim-ministru în caz de victorie. 

"Incepind de azi, mai sunt exact 100 de zile pina la primul tur al alegerilor prezidentiale. Nici un candidat nu a lansat oficial programul sau scris, in asa fel incat sa stim gandirea lui  despre subiectele esentiale ce tin de fisa postului de presedinte : in primul rand politica externa si de aparare.

N-am auzit opinii ferme ale candidatilor despre contextul regional si international foarte dificil generat de comportament agresiv si neo-imperial al Rusiei, despre prezentul si viitorul NATO, pozitia noastra si comportamentul in institutiile europene – CE si PE, relatia cu FMI, responsabilitatea pentru bugetul scazut al apararii pe fondul pericolelor de la granita de nord-est si responsabilitatile ca tara aliata la granita de est a NATO.

Cat despre mult invocata prezenta si imixtiune a serviciilor secrete romanesti in viata politica de la noi, tacerea e deplina. Aeeasi discretie nedemocratica si in legatura cu folosirea institutiilor judiciare in reglarea de conturi intre persoane politice.

Nu mai vorbesc despre faptul ca toti candidatii, indiferent de nume si doctrina, ar trebui sa spuna clar cine este persoana ce va fi desemnata drept prim ministru in caz de victorie.

Sunt doar cateva elemente de minim bun simt pentru cele mai importante alegeri, cele prezidentiale".

Vezi și: Traian Băsescu, spălare de bani. Radu Tudor: Sunt dezvăluiri care arată că este ceva în neregulă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel