CUTREMUR pe scena politică: Băsescu, candidat la Capitală. Chirieac, avertisment: Nu intră în cursă să fie outsider
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dreapta se cutremură la București. După ce USR a spus ”NU” tranșant PMP-ului, Traian Băsescu vrea să le dea o lecție. Palma lovește, colateral, și PNL-ul, fără o voce puternică în București. Analistul politic Bogdan Chirieac anunță un singur câștigător, după declarația de război politic a lui Traian Băsescu. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV  la anunțul lui Traian Băsescu cu privire la candidatura la Primăria Capitalei, după ce PMP a fost exclus din alianța de Dreapta, formată acum de PNL și USR-PLUS. Întrebat dacă au vrut să elimine un dușman din interiorul alianței, analistul politic a răspuns: 

”Eu cred că proștii din jurul premierului Orban, de care văd că nu e dispus să scape, l-au adus în această situație, nefavorabilă pentru PNL, prin care Traian Băsescu candidează. Să fie foarte clar. Care e problema cu mandatul de europarlamentar? Dacă ar fi ales primar general Traian Băsescu ar renunța într-un sfert de clipă la mandatul de la Bruxelles, care mi se pare că nu îl coafează. Omul se simte bine aici. Ca să iei 10% în acest moment înseamnă că într-adevăr, în momentul acesta, teoretic, șansele doamnei Firea cresc foarte mult. Dar să nu uitați ceva. Traian Băsescu în campanie este redutabil, iar bucureștenii par să fi uitat ce s-a întâmplat în mandatul pe care l-a avut. Au uitat că nu s-a întâmplat nimic în primul mandat de primar al lui Traian Băsescu. Deci cu scandal, cu gălăgie, eu cred că acum avem trei candidați plini la Primăria Generală a Capitalei. Doamna Firea, domnul Dan, dar și domnul Băsescu. El nu intră în cursă să fie outsider”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Traian Băsescu, LECȚIE USR-ului! ”Nu prea știu să pierd, n-am învățat asta în politică”

Oferta, pe masa PMP-ului 

Traian Băsescu a anunțat că și-a depus oferta de a candida la Primăria Capitalei. 

"Având în vedere eliminarea PMP-ului din alianţa de dreapta... PMP-ul va trebui să participe la alegeri. Va avea candidaţi şi la primăria Generală şi la primăriile de sector. Eu oferta de a candida am făcut-o, trebuie să o accepte şi partidul”, a declarat Traian Băsescu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel