Tragedie în sporturile nautice. O tânără campioană a murit la doar 17 ani
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels
Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels
O participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo a murit la doar 17 ani într-un accident la antrenamente. 

Navigatoarea tunisiană Eya Guezguez, care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vara trecută, a decedat la vârsta de 17 ani, într-un accident survenit la antrenamentele echipei naţionale, au anunţat, luni, autorităţile, citate de AFP.

Accidentul s-a produs duminică, în momentul în care velierul pe care îl folosea împreună cu sora sa geamănă Sarra s-a răsturnat din cauza vântului puternic. Eya s-a înecat, dar sora sa a putut fi salvată.

Sunt şocat de vestea decesului navigatoarei Eya Guezguez. Ea era un talent care inspira şi un model pentru generaţia sa. Participarea sa la JO de la Tokyo 2020, alături de sora sa geamănă Sarra, va continua să motiveze tinerele pe întreg cuprinsul lumii, a declarat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, într-un comunicat difuzat luni pe site-ul CIO.

Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa, prietenii săi şi comunitatea olimpică tunisiană, a mai spus Bach.

La JO de la Tokyo, cele două gemene au ocupat locul 21 în proba de 49er FX, o categorie de ambarcaţiuni uşoare, scrie Agerpres.

Sebastian Itu, prima reacție despre starea sa de sănătate după accidentul de la Raliul Maramureșului 

Duminică dimineața, copilotul a oferit prima reacție despre starea sa de sănătate, pe Facebook. Acesta a spus într-un comentariu că se simte bine:  „Oameni buni sunt super bine...aștept doctorul acum ...și ne vedem pe powerstage!”.

Amintim faptul că un accident a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Raliul Maramureșului, după ce o mașină s-a răsturnat în decor.

Medicii au intervenit de urgență la fața locului. Potrivit Ambulanței Maramureș, copilotul a fost preluat de o ambulanță și transportat la UPU Baia Mare.

Organizatorii au anunțat că echipajul Bogdan Marișca/Sebastian Itu a fost implicat într-un accident, ieșind în decor în timpul probei speciale cu numărul 5, Copalnic.

„Ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigații, fiind conștient și cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodată și PS6”, au transmis organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel