Tragedie Caracal, americani implicaţi. Radu Tudor: Mama lor de americani. E război hibrid sută la sută
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Jurnalistul Radu Tudor a comentat, pe pagina sa de Facebook, posibila implicare a soldaţilor americani de la Deveselu în cazurile de trafic de minore din zona Caracal şi a anunţat că ce se întâmplă acum este război hibrid. 

"Retorica mizerabilă sună cam aşa: noi avem tradiţiile noastre, cu interlopi, mafie îmbârligată cu autorităţi, avem prostituate de bună voie sau fete pur şi simplu terorizate, avem asasinatele noastre tradiţionale (în cazan cu smoală şi carbid), toate petrecute cu o complicitate locală generalizată. Dar dacă vreun militar american o fi fost şi el client din întâmplare, gata, totul e din vina lor, a americanilor. 99% mafie româneasca, 1% vreun rătăcit străin la fete şi fandacsia cretinismului explodează: mama lor de americani.

Nu reţeaua autohtonă e problema, nu drama unei societăţi putrede, nu îmbârligarea dintre crima organizată şi cei ce trebuie să o combată. Problema unor rătăciţi bine manipulaţi e... baza de la Deveselu. E vomitos, e adevărul întors pe dos, e hybrid war 100%. 

Iar cei mai slabi de înger sunt victime sigure ale unei ample operaţiuni de propagandă pe care o anticipam din primele zile. Sper însă ca majoritatea românilor cu mintea la ei să nu se suie în această căruţă răsturnată", a scris Radu Tudor pe pagina sa de Facebook. 

Implicarea americanilor, catalogată drept fake news 

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat de ce teoria conform căreia americanii au fost implicaţi în cazurile de trafic de persoane din Caracal sunt doar fake news. 

"Deși scandalul Caracal este un caz românesc, acest gen de teorie a conspirației a fost folosită în multe alte părți unde se află trupele NATO, nu neapărat americane. Întâmplarea face că la Deveselu se află și trupe americane.

Observau și cei de la Direcția de Dezinformare de la Comisia Europeană, cei care promovează aceste idei sunt în primul rând cei de la un site apropiat și finanțat de guvernul rus, care încearcă să sugereze că există conspirații americane peste tot", a explicat politologul. 

Puteţi citi opinia sa completă aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel