Data publicării:

Traficul pe patru aeroporturi din Germania, perturbat de activiștii pentru climă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Activiștii pentru climă din mișcarea "Ultima Generație" au anunțat că au pătruns în patru aeroporturi din Germania.

"Reprezentanți ai mișcării Ultima Generație au desfășurat acțiuni de protest în patru aeroporturi germane: Berlin, Koln/Bonn, Nurnberg și Stuttgart. Opt persoane au intrat pe piste la ora 5 a.m. (CET) și s-au lipit de asfalt", a anunțat organizația într-un comunicat, scrie AFP, citată de Agerpres.

În fiecare aeroport, doi activiști purtând veste reflectorizante portocalii au afișat bannere cu mesaje precum "Petrolul ucide", însă nu au intrat pe pistele de decolare și aterizare.

Cu toate acestea, traficul aerian a fost întrerupt pe aeroporturile Koln/Bonn și Nurnberg din cauza intervențiilor poliției aflate în desfășurare, au anunțat operatorii acestor aeroporturi.

La Berlin și Stuttgart, poliția a intervenit rapid, îndepărtând protestatarii de pe piste, astfel că operațiunile de zbor nu au fost afectate, au declarat pentru AFP surse din poliție și din cadrul aeroporturilor.

Prin acest protest, activiștii pentru climă au solicitat semnarea unui acord global pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili.

Aceasta este cea mai recentă acțiune a mișcării "Ultima Generație", care a organizat deja numeroase proteste similare în alte aeroporturi din Germania. La sfârșitul lunii iulie, traficul aerian pe aeroportul din Frankfurt a fost temporar suspendat.

Au renunțat la protestele din Austria

Recent, activiștii au decis să oprească protestele desfășurate în Austria, care au fost inițiate cu scopul de a convinge Guvernul să renunțe la utilizarea combustibililor fosili și care au durat timp de doi ani. "Nu mai vedem nicio șansă de succes", au declarat reprezentanții acestei alianțe ecologiste, conform Agerpres, citând DPA.

Acum, ei afirmă că au realizat că "Austria a ales să ignore problema combustibililor fosili și, prin urmare, își asumă parțial responsabilitatea pentru moartea a miliarde de oameni".

"Ne retragem pentru a face loc unei noi direcții"

Fondurile rămase vor fi folosite pentru a acoperi costurile legale ale membrilor acestei mișcări, care se confruntă cu numeroase procese. Organizația anticipează că unii dintre membrii săi vor fi obligați să plătească amenzi de zeci de mii de euro.

"Ne retragem pentru a face loc unei noi direcții. Am reușit să politizăm mai mulți oameni ca niciodată și am sădit semințele unei revolte pașnice", au spus reprezentanții organizației.

De la începutul anului 2022, Last Generation Austria a captat atenția publicului prin diverse acțiuni, precum lipirea protestatarilor de carosabil cu ajutorul unor adezivi, perturbarea adunărilor acționarilor unor companii, întreruperea concertelor și spectacolelor de teatru, și organizarea de proteste în aeroporturile europene.

Pe de altă parte, nu există planuri de a încheia protestele în Germania, a declarat Marion Fabian, purtătoarea de cuvânt a organizației Last Generation.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel