Traficul feroviar din Germania, dat peste cap de un „sabotaj”. Făptașii au știut exact ce să facă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un mare haos a fost generat în gările nemțești, după ce rețeaua radio a fost sabotată.

Un act de "sabotaj" vizând cabluri de legătură radio a provocat o pană masivă care a paralizat sâmbătă dimineaţa traficul feroviar în nordul Germaniei, a indicat compania Deutsche Bahn, citată de AFP.

Un "sabotaj al cablurilor" se află la originea acestei întreruperi care a antrenat o suspendare timp de trei ore sâmbătă dimineaţa a legăturilor feroviare în tot nordul Germaniei, a indicat un purtător de cuvânt al companiei.

Pana a fost provocată de o avarie la reţeaua de radio GSM-R a trenurilor care serveşte comunicarea cu conductorii, dar de asemenea, mai global, drept "interfaţă centrală între trenuri şi infrastructura" de control, precizează publicaţia Der Spiegel, prima care a evocat suspiciuni de sabotaj, citând surse din domeniul securităţii.

Or, aceste cabluri esenţiale ar putea să fi fost tăiate în "două locuri", afirmă SpiegelO acţiune vizând acest cablu ar necesita "anumite cunoştinţe" despre sistemul feroviar, afirmă şi cotidianul popular Bild, precizând că poliţia federală a deschis o anchetă.

Traficul a fost în totalitate întrerupt timp de aproape trei ore din cauza unei "pene a sistemului radio digital al trenurilor", dar a fost restabilit ulterior, potrivit Deutsche Bahn.

Incidentul a antrenat în special întreruperea legăturilor între Berlin şi anumite regiuni din vestul şi din nordul ţării, cum ar fi Schlewig-Holstein, oraşele Hamburg şi Bremen sau Saxonia inferioară şi o parte din Renania de Nord-Westfalia.

Legătura Berlin-Amsterdam a fost de asemenea suspendatăAnulări şi întârzieri de trenuri sunt totuşi încă prevăzute sâmbătă în cursul zilei în pofida restabilirii legăturilor feroviare, avertizează Deutsche Bahn.

Acest act intervine la mai puţin de două săptămâni după acţiuni de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică.

Guvernul german a consolidat protecţia infrastructurilor sale critice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel