Trafic feroviar afectat de inundațiile din Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video @ IGSU
FOTO: captura video @ IGSU
Circulația trenurile pe raza regionalelor CF  Galați, Iași și Craiova a fost afectată de aversele de ploaie, care au dus la inundații și aluviuni.

Traficul feroviar pe raza Sucursalelor Regionale CF Galați, Iași și Craiova a fost afectat de ploile abundente, care au provocat inundații și aluviuni, informează Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA, într-un comunicat de presă. 

Astfel, pe raza SRCF Galați, pe secția CF neinteroperabilă Berești - Târgu Bujor - Galați, terasamentul CF a fost inundat, fapt ce a condus oprirea temporară a circulației feroviare (secția CF este operată de Transferoviar Călători - TFC).

La această oră, din cauza ploilor abundente, trenurile circulă cu viteză redusă pe intervalul de cale ferată Crasna - Zorleni, de pe raza SRCF Iași, măsură necesară, până la retragerea apelor, pentru siguranța traficului, iar pe distanța Hanu Conachi - Independența, este afectat de inundații (apă peste ciuperca șinei) firul II, circulația feroviară realizându-se pe firul I.

Citește și: Bilanțul morților a crescut la patru în județul Galați. Oamenii au fost luați de viitură. UPDATE: Un elicopter Black Hawk execută misiuni de căutare-salvare

De asemenea, pe raza SRCF Craiova, pe linia CF Călimănești - Cozia, din cauza aluviunilor provocate de ploile torențiale, traficul feroviar, în cursul nopții trecute a fost afectat pe ambele fire de circulație, iar în prezent, se circulă în condiții normale pe firul II.

”Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic, dar și pentru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulația trenurilor să poată fi reluată în condiții normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate.

Transmitem scuze călătorilor și îi asigurăm că, odată cu retragerea apelor și remedierea, funcție de situație, a eventualelor deranjamente constatate la suprastructura căii, personalul feroviar al SRCF Iași, Galați și Craiova va depune toate eforturile necesare pentru reluarea circulației trenurilor în condiții normale de trafic”, au transmis reprezentanții CFR SA.

Trafic oprit pe mai multe drumuri din Galați și Vaslui

Centrul Infotrafic al Poliției Române a informat sâmbătă că, la ora 16,00, traficul rutier este oprit pe mai multe artere rutiere din județele Galați și Vaslui.

În județul Galați este vorba despre:

* DN 25, între localitățile Vameș și Pisca;

* DN 26, între localitățile Rogojeni și Gănești;

* DJ 242, între localitățile Umbrărești și Târgu Bujor;

* DJ 242 B, între localitățile Băneasa și Moscu;

* DJ 242 D, între localitățile Suceveni și Rogojeni;

* DJ 242 H, între localitățile Târgu Bujor și Jorăști;

* DJ 251, între localitățile Slobozia Conachi și Pechea;

* DJ 251 A, între localitățile Corod și Drăgușeni și între localitățile Nicopole și Brătulești;

* DJ 251 H, între localitățile Corod și Valea Mărului;

* DJ 253, între localitățile Cudalbi și Băleni, precum și între Băleni și Viile;

* DJ 254, între localitățile Ivești și Costache Negri;

* DJ 255, între localitățile Pechea și Suhurlui și între Fărtănești și Chiraftei.

De asemenea, în județul Vaslui este vorba despre:

* DN 24D, între localitatea Grivița și limita cu județul Galați;

* DN 26, între localitatea Blăgești și limita cu județul Galați.

Conform Centrului Infotrafic, a fost reluată circulația rutieră pe DN 24D, între localitățile Vârlezi și Crăiești, și pe DJ 251 G, între localitățile Corni și Măcișeni, județul Galați, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel