Data publicării:

Tradițiile de Crăciun mai puțin cunoscute ale Familiei Regale din Marea Britanie

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Regele Charles - Foto: Agerpres
Regele Charles - Foto: Agerpres
Familia Regală britanică petrece de sărbători la fel ca mulți alți oameni, însă sunt anumite aspecte care nu sunt atât de cunoscute precum jocul de-a mima sau partida de fotbal de dinainte de ajun.

Familia regală britanică este asemenea oricărei alte familii în multe privințe, mai ales când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului.

În timpul sezonului de sărbători, membrii familiei regale participă la numeroase tradiții sărbătorite în întreaga lume, precum slujba de Crăciun. Cu toate acestea, există aspecte mai puțin cunoscute.

Acest Crăciun marchează al doilea an în care familia regală va sărbători fără regretata regină Elisabeta a II-a. De la trecerea ei în neființă în septembrie 2022, regele Charles al III-lea a preluat multe dintre tradițiile iubite, inițial conduse de regină.

De obicei, familia regală părăsește Palatul Buckingham puțin înainte de Crăciun și se îndreaptă către Sandringham House, reședința de sărbătoare reginei decedate. Acolo, participă la slujba de Crăciun, la o distanță scurtă de Sandringham House, la Biserica St. Mary Magdalene. Se crede că regina obișnuia să rămână la Sandringham și după Crăciun, până la aniversarea trecerii în neființă a tatălui ei - regele George al VI-lea - la 6 februarie. Fostul monarh a murit la vârsta de 56 de ani, la reședința regală, când regina avea doar 25 de ani, fiind în acel moment într-un tur regal în Kenya.

Charles Anson, fost secretar de presă al regretatei regine și al familiei regale, a declarat anterior pentru The Independent că familia sărbătorește de obicei Crăciunul în mare stil și tinde să fie mai liniștită de Revelion. "Există o lungă tradiție de Crăciun și jocuri de petrecere - precum mimarea, care au fost întotdeauna apreciate de regină - care au început în timpul războiului când erau retrași la Windsor și nu puteau ieși din cauza raidurilor aeriene", a spus el.

Tradițiile încep în săptămâna precedentă Crăciunului, când familia organizează un dejun anual. Evenimentul este destinat membrilor extinși ai familiei și se desfășoară la Palatul Buckingham. Același dejun a avut loc și anul trecut, organizat de Charles și Camilla, doar că a avut loc la Castelul Windsor.

Similar altor familii, membrii familiei regale trimit și ei felicitări de Crăciun. Conform site-ului oficial al familiei regale, regina Elisabeta obișnuia să trimită în jur de 750 de felicitări în total și începea să le semneze vara.

De obicei, familiile din Statele Unite obișnuiesc să-și petreacă Ziua Recunoștinței jucând fotbal american. În cazul familiei regale, ei schimbă lucrurile cu un meci de fotbal - sau fotbal european - în seara de Ajun. Potrivit PopSugar, Prințul William și Prințul Harry joacă de obicei fotbal pe domeniul Sandringham alături de membrii personalului. Echipa lui William purta, se pare, șosete de la Aston Villa, în timp ce echipa lui Harry purta echipament Arsenal. Cu Harry trăind acum în SUA, nu este clar dacă această tradiție va continua.

Familia regală are chiar și tradiții pentru decorațiuni. În fiecare an, trei brazi sunt aduși în Holul de Marmură din Palatul Buckingham. Această tradiție datează de mult timp; de fapt, a fost popularizată în secolul al XIX-lea de către stră-stră-străbunica lui Charles, regina Victoria.

După cum a explicat fostul bucătar regal Darren McGrady pentru Good Housekeeping, familia regală are și un brad de Crăciun mare în sala de mese de la Sandringham. În trecut, strănepoții ajutau la decorare. Bradul a fost chiar decorat cu ornamente Corgi în anii precedenți. În onoarea originilor lor germane, se asigură că deschid cadourile în seara de Ajun, după ceaiul de după-amiază.

Prințul Harry a discutat tradițiile familiei regale pentru seara de Ajun în memoriile sale, "Spare", lansate în ianuarie 2023. "Eram la Sandringham într-o cameră mare cu o masă lungă acoperită cu față de masă albă și cărți de vizită albe. La începutul serii, fiecare dintre noi și-a găsit locul, a stat în fața mormanului său de cadouri. Apoi, brusc, toată lumea a început să deschidă în același timp. Un haos, cu zeci de membri ai familiei vorbind în același timp și smulgând funde și sfâșâind hârtia de ambalaj."

În ziua de Crăciun, familia se pare că joacă mima. Anul trecut, regele Charles și Camilla au participat la o slujbă la Biserica St. Mary Magdalene alături de ceilalți membri ai familiei regale. Li s-au alăturat Prințul și Prințesa de Wales și copiii lor - Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel