Tradiții și obiceiuri de Paști, din Bucovina. Preotul Viorel Ioan Vârlan și artista Maria Andreea, la Interviurile de Weekend
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 17 apr 2021, 10:45
WhatsApp
Pr. Viorel Ioan Vârlan - Preot paroh “Biserica Nașterea Maicii Domnului” (Biserica In Memoriam) Suceava și fiica sa, artista Maria Andreea, vin la interviurile Spectacola și DC News, sâmbătă, de la ora 12:00, pentru a povesti despre tradițiile și obiceiurile de Paști, din zona Bucovinei.

Pe 2 mai, creştinii ortodocşi din toată lumea prăznuiesc Învierea Domnului - Sfintele Paști, cea mai mare sărbătoare a Creştinătăţii.

Pr. Viorel Ioan Vârlan - Preot paroh “Biserica Nașterea Maicii Domnului” (Biserica In Memoriam) Suceava ne povestește ce tradiții și obiceiuri se țin în această zi mare în Bucovina.


Artista Maria Andreea Vârlan vine dintr-o familie de preoți. Învierea Domnului este o sărbătoare importantă pentru artistă, care în fiecare an se întoarce în Bucovina, pentru a-și ajuta mama și surorile la pregătirea mesei de Paști dar și pentru a participa la slujba ținută de tatăl ei. În familia cântăreței, masa de Paști are loc la 5 dimineața, după ce preotul Viorel Ioan Vârlan sfințește bucatele.


Care sunt tradițiile de Paști din Bucovina, dar și cum se văd sărbătorile prin ochii unei fiice de preot, aflați sâmbătă, de la ora 12:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola, DC News și  DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?