Tradiție bizară la Palatul Buckingham. Apicultorul regal a trebuit să informeze albinele că Regina Elisabeta a II-a a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tradiție bizară la Palatul Buckingham. Apicultorul regal a trebuit să informeze albinele că Regina Elisabeta a II-a a murit / Foto: Pexels
Tradiție bizară la Palatul Buckingham. Apicultorul regal a trebuit să informeze albinele că Regina Elisabeta a II-a a murit / Foto: Pexels
O tradiție mai puțin cunoscută există la Palatul Buckingham.

O tradiție antică bizară care prevede că apicultorul regal trebuie să informeze albinele de la palat că Regina Elisabeta a II-a a murit, există la Palatul Buckingham, scrie Mirror. Pe tonuri șoptite, insectele au fost informate că au un nou maestru, Regele Charles al III-lea. Vestea tristă a fost transmisă albinelor din stupii aflați pe terenurile Palatului Buckingham și Casei. Clarence

John Chapple, în vârstă de 79 de ani, apicultorul oficial al palatului, a făcut călătoria emoționantă către locații vineri, după vestea morții Reginei Elisabeta. Panglici negre au fost apoi legate în fundițe pe stupi, unde trăiesc mii de albine.

Ritualul a continuat, apicultorul spunându-le că regina a murit și că un nou maestru va fi acum la conducere. Albinele au fost apoi îndemnate să fie bune cu noul lor stăpân, regele Carol.

Cum a apărut această tradiție



Tradiția neobișnuită și străveche a apărut pentru că se credea că neinformarea albinelor despre un nou proprietar ar duce la neproducerea de miere, la abandonarea stupului sau la moarte.

Chapple a declarat pentru MailOnline: "Sunt la stupi acum și este tradițional când cineva moare să mergi la stupi și să faci o mică rugăciune și să pui o panglică neagră pe stup".

Chapple are grijă de peste un milion de albine în total, dar cifrele scad până la sfârșitul verii. Casa Clarence are doi stupi, iar la Palatul Buckingham sunt cinci. Există aproximativ 20.000 de insecte în acest moment, dar în timpul lunilor de vară peste un milion roiesc în jurul stupilor.

Apicultorul nu știa că trebuie să facă asta



Apicultorul oficial al palatului a lucrat cu albinele timp de 15 ani, dar nu și-a știa că informarea albinelor face parte din munca sa. El a primit un e-mail de la grădinarul șef pentru a vorbi cu albinele de la Palatul Buckingham. Bătrânul de 79 de ani, care este pensionar, spune că hobby-ul lui este apicultura și îngrijește și stupii altor oameni importanți. Totuși, el a explicat că prima lui datorie a fost față de regina, la care a fost angajat 15 ani și speră că va continua cu regele Carol al III-lea.

Chapple povestește că are grijă de albine de mai bine de trei decenii și acest lucru a început din cauza dragostei soției sale pentru miere. Hobby-ul l-a făcut prin lume, unde a cunoscut oameni minunați și a observat obiective pe care doar apicultorii le pot vedea. El a spus că a fost un "privilegiu minunat" să lucreze pentru regina și speră că munca lui va continua cu regele Carol.

Alte țări europene au, de asemenea, tradiții similare de a le spune insectelor despre viața deținătorului lor. În unele cazuri, dacă obiceiul a fost omis, s-a crezut că va apărea o necaz pentru proprietar, inclusiv sfârșitul producției de miere sau moartea albinelor.

Bucătarul grec, ales de Regină pentru Jubileul de Platină, dezvăluie preferințele culinare ale suveranei. Ce era strict interzis și cum a aflat, mult mai devreme, despre decesul suveranei

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie. Și-a îndeplinit atribuțiile până în ultimele zile. Cu două zile înainte de deces, Regina a învestit premierul Marii Britanii, pe Liz Truss. A avut o apariție zâmbitoare, deși semnele de pe mâinile sale au îngrijorat. Două zile mai târziu, avea să vină vestea tristă că starea Reginei Elisabeta a II-a s-a deteriorat, iar anunțul, făcut cu puțin înainte de ora locală 19:00, avea să confirme decesul suveranei. Ulterior, la ora 19:00 (ora 21:00 a României) conform protocolului, a ieșit la declarații ultimul premier britanic învestit de Regina Elisabeta a II-a. Încă de la moartea suveranei, a fost pus în aplicare protocolul codului ”London Bridge”. Moartea Reginei a ajuns întâi la oficialii statului și șefii din Commonwealth prin mesajul ”London Bridge is down”.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel