Tradiția cu busuiocul sub pernă, desființată de preotul Florin Ioniță: "Este neortodox și nu face cinste”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Părintele Florin Ioniță, preot paroh al Parohiei Brătila de Jos, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre tradiția busuiocului sub pernă. 

Botezul Domnului (Boboteaza - Dumnezeiasca Arătare) este sărbătorit de Biserică în ziua de 6 ianuarie. Credința populară asociază sărbătorile de peste an cu o serie de obiceiuri și tradiții, dar și de superstiții legate despre ce este bine și ce este interzis să facem în zi de sărbătoare. Una dintre zilele de peste an, de fapt, chiar de la începutul anului, care este marcată de o serie de tradiții și superstiții este Boboteaza. Iar una dintre cele mai cunoscute tradiții legate de această sărbătoare este ca fetele necăsătorite să își pună busuioc sub pernă pentru a-și afla ursitul.

Părintele paroh Florin Ioniță: "Este un obicei care nu face cinste și este neortodox”

În exclusivitate pentru Spectacola, părintele Florin Ioniță, preot paroh al Parohiei Brătila de Jos, județul Bacău, a mărturisit că acest obicei este unul neortodox. Duhovnicul susține că este mai mult o provocare a fetelor care își doresc să se căsătorească. 

Legenda busuiocului

Este o plantă populară foarte apreciată pentru pesto, sos pentru paste, curry thailandez și o multitudine de alte rețete delicioase. Din punct de vedere nutrițional, busuiocul este o sursă bună de vitamina A și contribuie cu flavonoide și antioxidanți la alimentație. Există peste 30 de soiuri distincte și intens aromate, chiar dacă busuiocul de ciocolată nu este unul dintre ele.

CITEŞTE MAI MULTE PE SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel