Urmărește emisiunea live
Toyota, clauză bizară pentru clienţi la cumpărarea unui Land Cruiser, modelul preferat al teroriştilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Toyota, una dintre cele mai cunoscute companii auto din lume, are o clauză cel puţin bizară pentru clienţii săi din Japonia. 

Peste 22.000 de precomenzi a înregistrat Toyota pentru noul său Land Cruiser numai în Japonia. Dar constructorul nipon pune o clauză în contract care i-ar putea descuraja pe potențialii cumpărători. Niciun client nu are voie să vândă mașina în primul an de la achiziționarea ei.

Astfel, viitorii posesori de Toyota Land Cruiser trebuie să semneze un contract în care scrie clar: vânzarea mașinii este interzisă în primele 12 luni. Cei care încalcă clauza nu vor mai putea cumpăra o altă Toyota. Este neclară însă perioada în care se aplică această restricție, scrie promotor.ro.

Toyota Land Cruiser, modelul preferat al teroriştilor

Toyota vrea să evite apariția prematură a modelului pe piața second hand. Pentru că modelul este extrem de popular, cei care vând mașina ar putea obține un profit semnificativ. Clauza bizară este explicată și prin protejarea securității globale. Constructorul japonez explică noile condiții. “Există riscul încălcării legii schimbului valutar și, în funcție de destinația exportului, ar putea determina apariția unor probleme majore de securitate globală.” Japonezii se tem ca mașinile produse de ei să nu fie utilizate în acțiuni de tip terorist.

În anul 2015, autoritățile americane au demarat o anchetă pentru a afla cum a ajuns gruparea teroristă ISIS să folosească atât de multe unități Land Cruiser și HiLux. În cadrul investigației, americanii au cerut atunci ajutorul producătorului auto.

Astfel, toți cei care vor un Land Cruiser trebuie să confirme că nu-l achiziționează pentru a-l vinde sau pentru a-l exporta, mai scrie sursa citată.

Rapper din Londra, arestat pentru plănuirea unor atentate 

Sahayb Aweys Munye Abu, un rapper în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat la Curtea Penală Centrală din Anglia și Țara Galilor la închisoare pe viață, cu un termen minim de 19 ani. De asemenea, patru dintre frații vitregi ai lui Abu au legături directe cu organizația ISIS. Abu a fost arestat pe 9 iulie 2020 după ce a comandat arme, echipamente și îmbrăcăminte pentru a se pregăti un atac.

În aceeași zi, el a postat un mesaj într-un grup, spunând că „avem nevoie de un 9/11 2.0”, referindu-se la atacul terorist din 11 septembrie 2001, când patru avioane deturnate de teroriștii al-Qaeda s-au ciocnit de Turnurile Gemene, Pentagon și un altul a fost deturnat pe un câmp din Pennsylvania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel