Data publicării:

Toți proprietarii de animale trebuie să știe asta. Medicul veterinar Adrian Iurcenco: Nu se mai recomandă vaccinarea anuală. În Anglia e malpraxis. La câți ani trebuie făcut vaccinul

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
A fost făcută o afirmație extrem de importantă în emisiunea DC Anima de astăzi pentru toți proprietarii de animale din România. 

Invitatul de duminică al lui Tudor-Tim Ionescu la DC Anima este medicul veterinar Adrian Iurcenco. 

În cadrul emisiunii, medicul veterinar a oferit o informație absolut surprinzătoare pentru toți proprietarii de animale din România - și nu numai. Într-un punct al discuției, Adrian Iurcenco a spus că cel mai bine este ca proprietarii să-și ducă animalele de companie o dată pe an la medicul veterinar, într-un ambient relaxat. ”Aș spune la o vaccinare anuală, dar nu se mai recomandă vaccinarea anuală, apropo de chestii noi” a afirmat medicul. Noile recomandări vin dinspre Anglia spre România, iar vaccinarea antirabică a animalelor de companie se recomandă a se face o dată la trei ani.

Tudor-Tim Ionescu a precizat că merge la concursuri unde i se verifică vaccinul anual. Adrian Iurcenco a amintit că nici nu poți călători în Europa fără vaccinarea anuală a animalelor de companie: ”Legislația e în urma recomandărilor medicale, sper să se schimbe în direcția medicinei moderne”.

Întrebat de unde vine această recomandare, ce are la bază, medicul veterinar a precizat: ”Anticorpii vaccinali rămân până la 7 - 10 ani în organism. Să vaccinezi anual se consideră supravaccinare. Dacă ai vaccinat anual în Anglia, este o problemă serioasă, se consideră malpraxis. Poate provoca alergie... nu sunt antivaccinist, dar se pot testa anticorpii anual și vorbiți cu medicul vostru dacă e cazul să faceți vaccinul”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel