Toți călugării au fost testați pozitiv pentru consum droguri. Templu budist închis temporar
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Curtis Adams: Pexels
Fotografie de la Curtis Adams: Pexels
Un mic templu budist din Thailanda a trebuit să-și închidă temporar ușile, deoarece toți călugării au fost testați pozitiv pentru droguri.

Un mic templu budist din centrul Thailandei a fost nevoit să-și închidă porțile pentru că toți călugării au fost testați pozitiv la testele antidrog. Vestea a fost dată de un oficial local, Boonlert Thintapthai. Potrivit bărbatului, cei patru călugări (inclusiv un stareț) ai unui templu din districtul Bung Sam Phan din provincia Phetchabun au fost testați pozitiv pentru metamfetamină. Ulterior, poliția locală i-a trimis pe toți călugării la o clinică specializată pentru a fi tratați, scrie Il Giornale.

”Templul este acum gol și locuitorii satelor din apropiere sunt îngrijorați că nu vor putea participa la nicio ceremonie”, a declarat Thintapthai, asigurând că în curând vor fi trimiși mai noi clerici pentru a le permite sătenilor să-și îndeplinească obligațiile religioase.

Polițiștii, împreună cu șeful monahal local al districtului Bung Sam Phan, caută, de fapt, alți religioși care să îi înlocuiască pe cei trimiși. În speranța că și aceștia nu vor urma calea predecesorilor lor.

Șeful poliției nu a clarificat ce i-a determinat pe agenți să efectueze verificări de acest tip chiar în interiorul acelui templu. Se pare că operațiunea s-a desfășurat în cadrul unei reprimări împotriva drogurilor, timp în care polițiștii s-au alăturat autorităților sanitare și au făcut o percheziție în micul templu, unde stăteau călugării.

Credincioșii sunt îngrijorați

Credincioșii ar fi acum deosebit de îngrijorați că nu vor putea practica Punya. Acest termen se referă la un concept din budism, jainism și hinduism care s-ar putea traduce prin fapte bune sau karma bună. Mersul la templu, făcând bine altora, cum ar fi aducerea de mâncare călugărilor, se crede că ajută persoana care face această acțiune să aibă mai mult noroc.

Un fenomen îngrijorător

Potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, Thailanda este o țară importantă de tranzit pentru metamfetamină care sosește din statul Shan din Birmania prin Laos. Există și indicații privind prețurile: pastilele cu metamfetamina se vând pe străzile Thailandei cu mai puțin de 20 de bahți, ceea ce echivalează aproximativ cu 50 de eurocenți. În Thailanda, fenomenul consumului de metamfetamină a devenit foarte problematic în ultimii ani, unde în 2021 capturile acestor substanțe periculoase au atins maximul istoric.

Citește și:

Tailandez condamnat pentru sms-uri ofensatoare la adresa reginei

Justiţia tailandeză l-a găsit vinovat pe Amphon Tangnoppaku pe patru capete de acuzare pentru crimă de lezmajestate.  Crima de lezmajestate presupune aducerea de jigniri la adresa unei autorităţi sau a unui suveran iar legile Thailandei, ţară monarhică sunt cele mai severe din lume în acest sens. Amphon Tangnoppaku a trimis patru sms-uri ce defăimau monarhia secretarei prim-ministului, Abhisit Vejjajiva. Acesta a negat acuzaţiile şi a motivat că nu era familiarizat cu funcţiile telefonului şi a greşit destinatarul mesajului, conform Asian Correspondent.

Arestările şi condamnările pentru crimă de lezmajestate ating apogeul în Tailanda în perioade de instabilitate politică, când legea este utilizată de rivalii politici pentru a-şi hărţui adversarii. Statisticile Associated Press arată că 36 de cazuri au fost trimise în judecată în 2010, faţă de 18 în 2005 şi doar unul în 2000. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel