Tot mai multe violuri și cazuri de pedofilie. Gorghiu, mesaj important către victime
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Alina Gorghiu, ministra Justiției, a transmis un mesaj pentru victimele abuzatorilor sexuali și ai pedofililor.

În contextul în care România s-a confruntat în ultima perioadă cu tot mai multe violuri și cazuri de pedofilie, Alina Gorghiu, într-un interviu exclusiv la DC News, a făcut un apel către victimele unor astfel de abuzatori.

„Încerc să am o abordare foarte deschisă cu copiii mei. Au fost în tabără de curând și mă gândeam la cazurile acestea de abuzuri sexuale pe care le tot vedem împotriva minorilor în ultimul timp“, a spus Alina Gorghiu.

„Tot mai des, apar în presă“, a completat Bogdan Chirieac.

„E bine că se sesizează. O să fac un apel de câte ori pot la tineri, la fete, să sesizeze, să nu se teamă să sesizeze genul acesta de abuz. Nu ai cum să scoți un exemplar bolnav din sistemul de educație și să-l bagi la pușcărie dacă nu știi ce face“, a zis Alina Gorghiu.

„Nu credeți că ar trebui înăsprite pedepsele pentru pedofilie?“, a insistat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI           -          EXCLUSIV  Gorghiu, pariu cu Bogdan Chirieac: În următorii patru ani o să avem cele două penitenciare date în folosință

Foto: Crișan Andreescu

„S-au înăsprit pedepsele în ultimii ani. Tot ce înseamnă pedepse legate de infracțiuni sexuale, viol și pornografie infantilă s-au înăsprit. Problema este să-i depistăm. Îmi doresc să se facă aceste sesizări, iar instanțele au dat pedepse din ce în ce mai mari pentru aceste infracțiuni“, a precizat ministra Justiției.

„Sau au eliberat violatorii, le-a dat cu suspendare, că violul ar fi o infracțiune oarecare“, a completat analistul politic.

„Nu se mai dau pedepse ușoare pentru infracțiuni ușoare“, a replicat Alina Gorghiu.

„Știți de ce îmi e teamă? Nu mai avem MCV, Comisia Europeană a dat cel mai favorabil raport de până acum pe justiție, nu mai există acea presiune internațională pentru reformarea sistemului de justiție și aceasta depinde exclusiv de dumneavoastră“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Dialogul cu dumneavoastră e o presiune în sine și nu glumesc! Întotdeauna, cazurile delicate, problemele spinoase din sistem, corijează problemele, Nu trebuie să avem un mecanism gen MCV care să te corijeze. Avem un mecanism numit Raport pe statul de drept care este valabil pentru toate statele din UE. Este un raport cu același rol ca MCV, doar că nu e exclusiv pentru România“, a mai zis Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Mai au românii încredere în justiție? Răspunsul Alinei Gorghiu. Confruntare cu Bogdan Chirieac / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel