Cu peste 7.000 de soiuri diferite disponibile în întreaga lume, nu este surprinzător faptul că merele sunt cele mai consumate fruct la nivel global. Pe lângă versatilitatea lor culinară și numeroasele arome din care puteți alege, merele sunt un fruct excepțional de sănătos, cu multe beneficii susținute de cercetări, conform healthline.com.
Poate susține pierderea în greutate
Merele sunt bogate în fibre și apă, două calități care le fac sățioase.
O senzație de sațietate funcționează ca o strategie de slăbire, deoarece vă ajută să vă gestionați apetitul.
Într-un studiu, consumul de mere întregi a crescut senzația de sațietate cu până la 4 ore mai mult decât consumul în cantități egale de piure sau suc de mere.
Cercetările sugerează, de asemenea, că aportul de mere poate reduce semnificativ indicele de masă corporală (IMC), un factor de risc legat de greutate pentru boli de inimă .
Interesant este că polifenolii din mere pot avea și efecte anti-obezitate (12 Sursa de încredere).
Este pentru inima ta
Merele au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă.
Un motiv poate fi faptul că acestea conțin fibre solubile. Acest tip de fibre poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli. Unele dintre acestea, și anume epicatechina flavonoidă, pot scădea tensiunea arterială.
Reduce riscul de diabet
Consumul de mere poate reduce, de asemenea, riscul de diabet de tip 2.
O compilație de studii a constatat că consumul de mere și pere a fost asociat cu o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2. De fapt, doar o porție pe săptămână poate reduce riscul cu 3%.
Conținutul lor ridicat de polifenoli antioxidanti quercetină și flloridzin ar putea explica acest efect benefic.
Efectele antiinflamatorii ale quercetinei pot reduce rezistența la insulină, un mare factor de risc pentru apariția diabetului.
Poate ajuta la prevenirea cancerului
Antioxidanții din mere pot oferi efecte benefice împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, mamar și al tractului digestiv.
Studiile sugerează că aceste efecte pot fi atribuite polifenolilor din mere care împiedică înmulțirea celulelor canceroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană