Tot auzim: ”România, cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană”. Chirieac: Vă spun de ce! / Vâlcu: Și de-asta nu poate dormi Olanda? video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
România e în rândul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană. 

„Am denunțat, în permanență, abuzurile inimaginabile din justiția din România. Apropo de România, cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană, da, este mai coruptă țară din Uniunea Europeană! Și o să spuneți știm ce s-a întâmplat în Olanda cu ING, cu fraude de miliarde, știm ce s-a întâmplat în Franța, în Germania, scandalul Volkswagen... Multe! Vă spun de ce avem cea mai mare corupție, la corupție introducem vrând-nevrând și ineficiența administrației, numirile făcute pe criterii politice: faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la construcția de infrastructură. Până și Bulgaria, unde e crima organizată la putere, tot au reușit să se dezvolte pe infrastructură”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Și nu poate dormi Olanda noaptea că aici faci șase ore până la Bacău?”, a zis Val Vâlcu.

„Dacă incluzi în nefuncționarea justiției și ineficiența administrației, faptul că numirile sunt făcute pe alte criterii decât cele de competență, da, suntem cea mai coruptă țară. Nu ai putut să faci spitale... Nu ai reușit să faci un sistem educațional funcțional...”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Declarațiile au fost făcute, vineri, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNews și DCNewsTV.

Deferiţi mass-media, sezonul 3, episodul 7. Chirieac, Vâlcu şi Vlaicu dezbat subiectele momentului

Citește și...

Chirieac: Kovesi a spus un lucru senzațional care nu a fost speculat de nimeni 

În aceeași emisiune, Bogdan Chirieac a spus că Laura Codruța Kovesi, care, în opinia sa, va candida la alegerile prezidențiale din 2024, a zis un „lucru senzațional” ce nu a fost remarcat.

„Se anunță o ofertă foarte bună la alegerile prezidențiale. Mircea Geoană ar putea candida. Poate Marcel Ciolacu. Poate Nicolae Ciucă. Poate Victor Ponta. Adică ai personalități. O vor vota foarte mulți pe Laura Codruța Kovesi pe fond de frustrare”, a spus Bogdan Chirieac, vineri, într-o nouă ediție a emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV.

„Am văzut interviul dat de Kovesi. Nu a existat absolut nicio întrebare lămuritoare... Pe mine m-ar fi interesat ce crede doamna Kovesi despre plagiatul lucrărilor de doctorat. A spus un lucru senzațional care nu a fost speculat de nimeni. A spus că dosarul domniei sale e la Parchetul General și e ținut acolo pentru a se arăta pisica tinerilor magistrați. Păi dânsa, practic, ne spune că justiția din România, Parchetul din România e sub comandă politică? Întreb! Plus multe alte întrebări... Dar nu este cazul să le aducem aminte pe toate. Dar cred că doamna Kovesi va fi un candidat extrem de puternic, dacă va candida la alegerile prezidențiale, iar eu cred că va candida”, a conchis Bogdan Chirieac.

Secția Specială a fost desființată, însă dosarele au fost preluate de procurori din cadrul Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel