Tortul "Coliba monahală", fără coacere. Rețeta fantastică pentru weekend
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 15 oct, 15:50
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să prepari vreun desert, în weekend, Tortul "Coliba monahală" este cel mai potrivit. Iată rețeta.

Ingrediente 

– 30 de biscuiți 

Cremă

– 400 g brânză de vaci

G Ad:

– 120 g de zahăr pudră

– 300 g de smântână

– 80 g de zahăr vanilat

– 120 g de unt la temperatura camerei

Sirop

– 100 g de dulceață de vișină

– 200 ml de apă

– ciocolată neagră pentru decor

Cum se prepară

Pregătiți crema: combinați untul moale cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Bateți ingredientele din bol, folosind mixerul. Amestecați într-un bol aparte smântâna cu brânza de vaci. Bateți ingredientele, folosind blenderul manual. Uniți ambele compoziții pregătite, apoi iar bateți-le, până veți obține o masă destul de pufoasă, scrie bucatarul.eu. Turnați crema în sacul pentru patiserie.

Pregătiți siropul: amestecați într-un vas aparte apa cu dulceața. Strecurați siropul. Asamblați tortul: luați un platou de servit și ungeți-i fundul cu puțină cremă. Luați 10 biscuiți și treceți-i prin vasul cu sirop. Aranjați biscuiții pe platou în 2 rânduri a câte 5 bucăți. Umpleți spațiile goale cu dulceață, apoi acoperiți toată suprafața cu cremă. Alternați astfel straturile micșorând numărul de biscuiți, astfel încât să obțineți o piramidă. Ungeți generos toată suprafața tortului cu cremă.

Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore minim sau mai bine peste noapte. Scoateți desertul apetisant din frigider și decorați-l cu ciocolată rasă.

BONUS: Tortul "Veverița"

Ingrediente pentru aluat

– 5 ouă

– 180 g de unt

– 1 pahar de zahăr

– 160 g de făină

– 1 pachețel de praf de copt

– 2 linguri de cacao

– 150 g de nuci

– 5 linguri de smântână

– 1/2 linguriță de suc de lămâie

Ingrediente pentru cremă

– 480 ml de frișcă de 30 %

– 170 ml de lapte condensat

– 10 g de întăritor de frișcă

– biscuiți (pentru presărare)

Ingrediente pentru glazură

– 180 ml de frișcă

– 2 ciocolate negre

– 12 g de gelatină

Cum se prepară tortul "Veverița"

Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți untul cu mixerul, turnați încet gălbenușurile, adăugați smântâna, nucile mărunțite, praful de copt și făina cu cacao, scrie bucatarul.eu. Amestecați bine toate ingredientele. Bateți cu mixerul albușurile, zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute în aluat și amestecați.

Puneți aluatul într-o formă de copt și coaceți blatul la 190 de grade timp de 40 de minute. Tăiați blatul obținut în 3 părți și apoi pregătiți crema. Bateți frișca cu mixerul, turnați laptele condensat și adăugați întăritorul. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți-l deasupra și părțile laterale.

Pregătiți glazura pentru tort. Înmuiați gelatina în apă. Încălziți frișca și dizolvați în ea gelatina umflată. Adăugați ciocolata și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați glazura să se răcească și apoi turnați-o deasupra tortului de la mijloc spre margini. Mărunțiți biscuiții și presărați atent părțile laterale ale tortului. Îl puteți decora în funcție de preferințe.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro