Data publicării:

Tort-stea pentru Revelion

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Oricum vei sărbători intrarea în 2023, avem pentru tine o idee de desert care-ţi va îndulci noul an chiar din prima zi. 

Dacă vei urma paşii de mai jos întocmai, la final tortul va arăta ca în vitrina din cofetărie şi-ţi va impresiona oaspeţii, fără doar şi poate! 

Ingrediente:

Pentru blat

5 ouă

160 g făină

120 g zahăr

5 linguri pudră de cacao

2 linguriţe praf de copt

Pentru umplutura de vişine

1 kg vişine fără sâmburi congelate

250 ml apă

100 g zahăr

1 lingură coniac

2 linguri amidon

Pentru cremă

1 kg smântână

150 g zahăr

6 linguri pudră de cacao

50 g ciocolată neagră răzuită

Pentru decor

pastă de zahăr albă şi galbenă

fulgi de migdale

fruct stea, opţional

Mod de preprare:

Pentru a obţine o cremă densă, ţii smântâna la scurs într-un tifon, 3-4 ore la frigider. Între timp, te ocupi de umplutură. Aşezi vişinele într-o cratiţă pe foc cu jumătate din cantitatea de apă şi cu zahărul. Separat, amesteci amidonul cu restul de apă rece. Când vişinele încep să fiarbă, le iei de pe foc, le laşi puţin să se răcorească şi adaugi amidonul. Amesteci continuu, pentru a nu face cocoloaşe. Torni coniacul şi o pui din nou pe foc, un minut, apoi o laşi deoparte să se răcească.

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi făina, praful de copt şi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, 20-25 de minute. După ce blatul s-a copt, îl laşi să se răcească şi-l decupezi sub formă de stea. Aluatul rămas îl faci cubuleţe, iar blatul îl tai pe jumătate.

Pentru cremă, baţi smântâna scursă, de la frigider, cu zahărul şi cu pudra de cacao până devine o cremă densă. Peste o jumătate din blatul de tort în formă de stea întinzi compoziţia cu vişine împreună cu sucul lăsat de ele. Torni jumătate din crema de smântână cu cacao, adaugi cubuleţele de blat, presari ciocolata neagră răzuită şi acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Îmbraci marginile cu restul de cremă, cu fulgi de migdale copţi şi-l decorezi cu pastă de zahăr şi, dacă vrei, cu feliuţe de fruct stea. Îl dai la frigider câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel