Tort Raffaello. Rețeta specială
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Tortul Raffaello poate fi preparat cu orice ocazie. Fie ca o simplă prăjitură de casă, fie ca un desert festiv. Iată rețeta...

Ingrediente

Pentru blaturi   

200 de grame de ciocolată albă de bună calitate
200 de grame de migdale măcinate
75 de grame de fulgi de nucă de cocos 
6 ouă mari întregi și încă două gălbenușuri, de preferat de la găini crescute în aer liber
180 de grame de zahăr pudră
o lingură de esență de vanilie
două linguri de lapte

Pentru ganache-ul de ciocolată albă

200 de grame de ciocolată albă de bună calitate
60 de mililitri de smântână grasă
două linguri de rom cu aromă de nucă de cocos, opțional

Pentru umplutura de mascarpone

325 de grame de brânză Mascarpone  
2,5 linguri de rom cu aromă de nucă de cocos, cum ar fi Malibu
1,5 linguri de zahăr pudră
2,5 linguri de fulgi de nucă de cocos 
60 de mililitri de smântână grasă

Pentru ornare 

150 de mililitri de frișcă  
14 bomboane de ciocolată Raffaello
5 linguri de fulgi de nucă de cocos 

Cum se prepară

Blaturile

Înainte de a face orice altceva, preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius. Ungeți baza și părțile laterale ale tăvilor de copt și tapetați baza cu hârtie de copt. Topiți ciocolata albă într-un bol așezat la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecați până când se omogenizează, după care lăsați-o deoparte. 

Separați ouăle, apoi puneți toate cele opt gălbenușuri în bolul unui mixer vertical, împreună cu zahărul și esența de vanilie. Mixați timp de aproximativ 6 - 8 minute, până când compoziția devine deschisă la culoare.  Încorporați o jumătate din cantitatea de nuci, după care adăugați și restul. Ulterior, încorporați fulgii de nucă de cocos. În cele din urmă, adăugați ciocolata albă topită și laptele. 

Folosiți un castron curat și un tel curat pentru a mixa cele șase albușuri până când se formează o spumă tare, scrie temananc.ro.  Luați o lingură din compoziția de albușuri spumă și încorporați-o în aluat înainte de a adăuga restul cantității. Amestecați ușor, cu grijă, de jos în sus, astfel încât să păstrați aerul din albușuri. 

Împărțiți compoziția în patru forme cu diametrul de 20 de centimetri. În cazul în care aveți doar două forme sau una, faceți acest lucru în două reprize, respectiv patru. Însă, atenție, înainte de a refolosi o formă de copt trebuie să o spălați, după care să o ungeți și să o tapetați din nou. 

Coaceți fiecare blat pentru tortul Raffaelo în cuptorul preîncălzit timp de 15 - 17 minute, până când capătă un aspect auriu și se ridică la loc atunci când este presat ușor. Lăsați blaturile să se odihnească timp de două minute, după care treceți un cuțit ascuțit pe marginea formei și răsturnați blaturile pe rafturi de răcire tapetate cu hârtie de copt ușor presărată cu zahăr pudră. Lăsați-le deoparte să se răcească.

Ganache-ul de ciocolată albă

Pregătiți ganache-ul de ciocolată albă topind ciocolata și smântâna împreună într-un bol termorezistent. Folosiți din nou un bain-marie sau cuptorul cu microunde. Amestecați ganache-ul de ciocolată albă până când se omogenizează, după care adăugați romul cu aromă de nucă de cocos și lăsați-l deoparte să se răcească și să se îngroașe.

Umplutura de mascarpone 

Umplutura de mascarpone se prepară extrem de simplu. Puneți mascarpone, smântâna și romul cu aromă de nucă de cocos într-un bol. Strecurați zahărul pudră, apoi mixați-l ușor, la cea mai mică viteză a mixerului. Continuați să mixați până când amestecul devine omogen, apoi opriți-vă. Însă, atenție! Nu amestecați prea mult, pentru că mascarpone se poate tăia. Folosiți o lingură mare de metal pentru a încorpora ușor fulgii de nucă de cocos.

Asamblarea tortului Raffaello

Când sunteți gata să asamblați tortul Raffaello, puneți blatul de bază pe o farfurie răsturnată și întindeți deasupra un sfert din amestecul de mascarpone. Apoi, așezați deasupra un alt strat de blat de cocos și migdale. Întindeți puțin sub jumătate din ganache-ul de ciocolată albă peste acest strat.

Ulterior, adăugați încă un blat și întindeți încă un sfert din amestecul de mascarpone deasupra. Acoperiți cu ultimul strat de blat. Folosiți restul de mascarpone pentru a acoperi părțile laterale ale tortului, lăsând să acopere și o margine subțire pe partea de sus a tortului. Nu vă faceți griji dacă după aceea se va scurge puțin ganache din centrul tortului.

Folosiți podul palmei pentru a decora partea laterală a tortului cu nucă de cocos, dacă doriți. Întindeți ganache-ul rămas deasupra și presărați nucă de cocos.

Bateți frișca tare și formați 14 rozete pe partea de sus a tortului. Puneți câte o bomboană Raffaello pe fiecare rozetă. Dați tortul la frigider li lăsați-l la rece pentru aproximativ patru ore.

Image by lifeforstock on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel