Ingrediente blat:
- biscuiţi populari sau digestivi 350 g
- unt 82% grăsime 200 g
Ingrediente cremă vanilie:
- gălbenuşuri 4 buc
- zahăr 150 g
- lapte 550 ml
- faină 70 g
- esenţă de vanilie 1 linguriţa (1 fiolă)
- unt 100 g
Vezi și: Supă cu omletă. Rețeta de demult găsită în paginile unui calendar din '85
Ingrediente cremă cacao:
- zahăr 100 g
- un ou întreg
- lapte 100 ml
- cacaco neagră 40 g
- unt 82% grăsime 200 g
- Nutella 2 linguri
Alte ingrediente:
- frişcă lichidă 400 ml
- ornamente comestibile
Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Răcoroasă și delicioasă în zilele de vară
Cum se prepară
Sfărâmaţi biscuiţii și amestecați-i cu untul topit. Puneţi compoziţia obţinută într-o tavă de tort de 25 cm. Presaţi bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Băgaţi la frigider să se întărească.
Crema de vanilie: Amestecaţi zahărul cu gălbenuşurile şi mixaţi bine până începe să se albească, scrie delicatese.net. Adăugaţi făina şi amestecaţi din nou. Turnați laptele fierbinte câte puţin, apoi puneţi la foc mic. Adăugaţi esenţa de vanilie. Amestecaţi continuu şi energic cu o spatulă. După câteva minute se va îngroşa. Luaţi de pe foc şi puneţi într-un castron. Acoperiţi şi băgaţi la rece.
Crema de cacao: Amestecaţi zahărul cu cacaoa. Adăugaţi oul şi amestecaţi din nou. Puneţi laptele călduţ şi amestecaţi bine. Compoziţia obținută puneţi-o la foc mic într-o crăticioara. Amestecaţi câteva minute până se îngroaşă. Luaţi de pe foc şi puneţi crema într-un castron. Lăsaţi câteva minute să se răcorească şi adăugaţi untul rece tăiat cubuleţe. Amestecaţi cu mixerul până obţineţi o cremă omogenă. Adăugaţi apoi crema de nutella şi amestecaţi din nou cu mixerul. Puneţi crema obţinută peste blatul de biscuiţi şi întindeţi uniform. Băgaţi la frigider până se întăreşte crema de cacao.
Adăugaţi untul în crema de vanilie şi amestecaţi cu mixerul până se omogenizează. Puneţi crema de vanilie în tava de tort şi întindeţi uniform cu o spatulă. Mai lăsaţi la frigider încă 1-2 ore. Îndepărtaţi marginile formei de tort şi puneţi deasupra frişca bătută cu o seară înainte care se lasă la frigider. Decoraţi şi lăsaţi la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”