TORT ECONOMIC, FĂRĂ COACERE. Cea mai IEFTINĂ REȚETĂ de prăjitură. Este demențial!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Acest tort economic, fără coacere, poate reprezenta cel mai ușor și rapid desert, atunci când ai poftă de ceva dulce și nu vrei să pierzi mult timp în bucătărie. Iată rețeta.

Ingrediente

– 600 gr de biscuiți

– 3 linguri de cacao

– 1 pahar de zahăr (250 ml)

– 6 linguri de griș

– 800 ml de lapte

Vezi și: PLĂCINTĂ cu brânză și roșii. Gustarea de weekend pentru cei dragi. Vei fi lăudat!

Cum se prepară

Amestecați cacao cu zahăr și griș. Turnați puțin lapte, amestecați până la omogenizare, apoi adăugați cantitatea rămasă în 2 etape și continuați să amestecați. Compoziția finală trebuie să fie fără cocoloașe. Transferați compoziția într-o crăticioară și o puneți la foc mare, iar după ce crema devine fierbinte, micșorați flacăra, o aduceți până la punctul de fierbere și o fierbeți timp de 2-3 minute, amestecând cu telul.

Luați cratița de la foc, adăugați untul și amestecați bine. O acoperiți la contact cu folie alimentară și o lăsați să se răcorească, cât să devină caldă. Ungeți forma cu ulei, o tapetați cu folie alimentară și adăugați un strat gros de cremă la bază. Urmează un strat de biscuiți, după care continuați să alternați straturile de cremă și biscuiți, până se umple forma.

Acoperiți tortul cu folie de plastic și dați-l la frigider pentru 6-8 ore. Răsturnați tortul pe platoul de servire, apoi îndepărtați cu grijă forma și folia. Tăiați marginile, cât să fie drepte, și decorați tortul după preferințe.

Vezi și: CLĂTITE ungurești. REȚETA specială: Gustarea de care nu te mai saturi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel