Urmărește emisiunea live
Tortul pe care îl poți mânca la micul dejun, GATA în 15 minute. NU are făină, nu e foare dulce, iar o felie are doar 150 de calorii
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 21 ian, 08:47
WhatsApp
Foto: Pexels
Cum faci cel mai delicios tort pe care-l poți mânca și la micul dejun.

Tortul este văzut de multe ori doar ca un dulce pentru aniversări, dar rețetele au fost reinterpretate de-a lungul timpului și au fost adaptate pentru a putea fi mâncate și în alte contexte, în viața de zi cu zi. 

Ei bine, există o rețetă de tort care poate și consumat la micul dejun, iar o singură felie are puține calorii. 

Nu are un nume exact, dar este vorba despre un blat însiropat, nu foarte dulce, care compensează cu aroma de cafea intensă și o brânză fină delicioasă.

Folosind amidon de porumb în loc de făină, vei obține un desert și mai ușor de digerat și cu mai puține calorii, o felie având în jur de 150 de calorii, potrivit playtech.ro

G Ad:

În plus, brânza ricotta este ideală în diete pentru că e slabă în calorii. O poți parfuma cu diferite arome, de la rom, vanilie, lămâie, scorțișoară, citrice sau fructe de pădure.

Poți mânca acest desert la micul dejun, dacă îți place ca prima masă a zilei să fie mai dulce.

Ingredientele pentru desertul cu aromă intensă de cafea și puține calorii

 

Acest desert nu numai că este simplu de făcut și este gata în 15 minute, dar trebuie lăsat la cuptor timp de o oră, timp în care poți face orice altceva.

- 3 ouă

- 100 grame de zahăr brun

- 40 grame de amidon

- 50 ml cafea

- 50 ml de lapte

- 500 grame de ricotta

- 1 lingură extract de vanilie

- 1 lingură de cacao amară.

Mod de preparare:

1. Înainte de a te apuca de a face tortul, pune ricotta într-o strecurătoare cu tifon ca să se scurgă bine de tot zerul. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade și fă o cafea puternică.

2. Ia o tavă cu margini detașabile și tepeteaz-o bine cu hârtie de copt. Într-un bol mare mixează ouăle și zahărul până când devin cremoasă și ca o spumă.

3. Pune vanilia și cafeaua rece și amestecă la viteza maximă.

4, Adaugă ricotta și amestecă bine cât să fie fină.

5, Adaugă cacao și amidonul trecute prin sită și pune totul în tavă timp de o oră.

6. Când s-a copt, scoate tortul și lasă-l în formă până se răcește. Scoate marginile detașabile și decorează-l cu fulgi de ciocolată, boabe de cafea sau cacao măcinată.

7, Se ține tortul la frigider până când ești gata să îl servești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro