Tornadă devastatoare în Germania. Sunt zeci de răniți și pagube materiale importante - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tornadă devastatoare în Germania. Sunt zeci de răniți și pagube materiale importante / Foto: Captură video Youtube Tetova News
Tornadă devastatoare în Germania. Sunt zeci de răniți și pagube materiale importante / Foto: Captură video Youtube Tetova News
O tornadă a făcut ravagii în Germania.

O tornadă devastatoare a lovit Germania. Peste 30 de persoane au fost rănite, dintre care zece grav, la Paderborn, oraş din vestul țării, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei, informează Agerpres, citând AFP şi dpa.

Tornada a cauzat de asemenea importante pagube materiale în acest oraş din landul Renania de Nord-Westfalia, lovit în plin de furtuna care traversează în prezent Germania şi care s-a declanşat după temperaturi anormal de ridicate pentru acest sezon.

Oraşul Lippstadt, situat la circa 30 de kilometri, a fost probabil de asemenea lovit de o tornadă, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, fără ca în acest stadiu să fie deplânşi răniţi.

Acoperişuri smulse, arbori scoşi din rădăcini și mașini răsturnate



Intemperiile au provocat numeroase pagube în acest land din vestul Germaniei, echipele de urgenţă informând în legătură cu nenumărate acoperişuri smulse şi arbori scoşi din rădăcini. Fotografii difuzate pe reţelele sociale arată de asemenea autoturisme răsturnate. Traficul feroviar era puternic perturbat şi poliţia le-a cerut locuitorilor să rămână în case.

Serviciile meteorologice germane au emis o atenţionare de furtună pentru vineri, cu rafale de vânt ce ar putea ajunge pe alocuri până la 130 de kilometri pe oră. Intemperiile au lovit iniţial vestul Germaniei şi ar urma să se extindă spre est, mai târziu în timpul serii.

O altă tornadă a ucis 6 oameni în SUA, distrugând totodată clădiri și doborând copaci și linii electrice

Șase persoane au fost ucise în luna martie, când o tornadă a străbătut centrul statului Iowa din SUA, distrugând clădiri și doborând copaci și linii electrice, au declarat autoritățile, scrie AP.

Oficialii de management al situațiilor de urgență din județul Madison au spus că patru oameni au fost răniți, în plus față de cei uciși, când tornada a ajuns în zona de sud-vest de Des Moines, în jurul orei 16:30. Printre cei uciși se numără copii și adulți. Directorul de management al urgențelor din Madison, Diogenes Ayala, a declarat că 25 până la 30 de case au fost grav avariate de tornadă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel