Torihamu, rețeta de șuncă de pui de casă. Cum se prepară
Vrei să renunți la șunca de pui din comerț? Îți recomandăm rețeta Torihamu.
Ingrediente
- 250 g piept de pui fără piele
- 1 lingură miere
- 1 linguriță și jumătate sare
- jumătate de linguriță piper
- ierburi proaspete sau uscate (cimbru, oregano)
Cum se prepară
Se curăță pieptul de pui de pielițe. Într-o pungă cu fermoar se pune mierea și sarea. Se amestecă. Se pune pieptul de pui în pungă și se masează cu condimentele din punga. Se pun în pungă și piperul și ierburile. Se poate folosi cimbru, oregano, tarhon, ardei chilli etc
Se masează, din nou, pieptul de pui cu condimentele, Se închide punga, încercând să se elimine cât mai mult aer din pungă. Punga cu pieptul de pui se dă la frigider pentru 48 de ore. După trecerea celor 2 zile, pieptul de pui se spală bine în apă rece apoi se pune într-un castron cu apă rece pentru o oră pentru desalinizare, potrivit retete.unica.ro.
Se pune apă într-o oală. Se pun sare, diverse legume (praz, rădăcină de pătrunjel, ghimbir etc). Se aduce la fierbere. Se dă focul la mediu. Se adaugă pieptul de pui. Se gătește timp de 5 minute, se acoperă oala cu capac și se închide focul. Se lasă puiul în supa obținută timp de o oră și apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Torihamu se poate servi cu sos de soia, wasabi, sos sriracha sau ketchup.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News