Topul personajelor pe care le admiră candidaţii la Jurnalism
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Un examen la Jurnalism a  avut o probă în care s-a cerut candidaților să imagineze o întâlnire cu personajul pe care îl admiră cel mai mult. Într-un lot de 100 de lucrări am întâlnit de 7 ori personaje legate de seria Harry Potter (fie Harry, fie Hermione, fie actorul, fie autoarea seriei); un număr egal de candidați și-a imaginat o întâlnire cu Mircea Badea; Cătălin Botezatu a venit pe locul trei, cu patru ”like”-uri. Jack Sparrow (fie personajul, fie Depp) a fost admirat de trei ori; la fel Florin Piersic,  Andreea Esca și un actor-vampir,  din seria Amurg.

Lotul cu două ”nominalizări” este mai consistent: Maia Morgenstern, Andrei Pleșu, CT Popescu, Donald Duck, Mihaela Rădulescu, Andreea Marin, Angelina Jolie, Bon Jovi, Jerry (din Tom și Jerry). În plutonul celor care au avut o singură ”intrare” i-am reținut pe Nicolae Manolescu, Paulo Coelho, Harap Alb, Laurențiu Cazan, Inna, Dana Grecu, Lucian Blaga, Dan Puric, Cristina Țopescu, Leonardo di Caprio, Mihai Covaliu, prințul William, Aldous Huxley, Carmen Tănase, Andrei Păunescu, Felix (din Felix și Otilia), Ion al Glanetașului...

N-am suficientă imaginație pentru a spune dacă presa de mâine va fi la fel ca presa de azi, mai bună sau mai rea (oricum, acest lucru depinde de mult mai mulți factori, nu doar de modelele viitorilor studenți). Cred însă că un tânăr cercetător ar putea face o lucrare științifică pe tema preferințelor unei generații și a modelelor pe care le au tinerii, astăzi.

Citeşte şi:

Jurnalismul nu duce lipsă de candiaţi: peste 800 de înscrişi la FJSC pe 200 de locuri

Lista facultăţilor neacreditate. Ce specializări trebuie să ocolești la înscrierea pentru învățământul superior

Vezi aici lista facultăţilor la care se intră fără media de la BAC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel