Topul alimentelor contrafăcute. Mierea, printre cel mai falsificat produs
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
miere contrafacuta
miere contrafacuta

Piata românească a fost invadată de produsele contrafăcute. Chiar și alimentele considerate naturale, al căror preț este mai ridicat, pot fi contrafăcute, având încorporate E-uri, care în cea mai mare măsură sunt cancerigene.  Mierea, unul dintre alimentul care   trebuie să fie natural este din ce în ce mai falsificat. Un amestec de zahăr și glucoză, având un preț accesibil ne dă impresia că folosim un produs natural, dar în realitate ne poate îmbolnăvi de cancer.

Tot mai multe alimente sunt falsificate în ultimul timp, iar în categoria alimentelor falsificate pot intra de la condimentele la plic si lactate pâna la peştele congelat şi miere, scrie mediasinfo.ro. Alimentele falsificate pot fi extrem de nocive pentru sănătate.

 Uleiul de măsline şi măslinele. Specialiştii spun că aproximativ 50% din uleiul de măsline este falsificat în SUA şi deci am putea consuma de fapt un produs toxic, combinat cu ulei din seminţe de rapiţă, ulei de soia şi alte uleiuri de calitate inferioară.Considerat un ulei din categoria celor de lux, cu proprietati benefice pentru sanatatea cardiovasculara, uleiul de masline extravirgin este unul dintre produsele alimentare cele mai falsificate la ora actuala.

 Cafeaua. Cele mai întâlnite tipuri de cafea sunt arabica, de calitate superioara, si robusta, mai putin aromata si mai ieftina. În cafeaua de calitate contrafăcută s-ar putea găsi cicoare, malt, naut, cereale, amidon, caramel, boabe de soia, mazare sau fasole. Cel mai simplu mod de a evita acest tip de falsificare este sa cumparam cafea boabe si sa o macinam acasă.

 Peştele scump. Somonul cu cele mai multe proprietati nutritive este cel salbatic, o raritate în magazinele românesti. Cel mai simplu mod de falsificare a pestelui este comercializarea unor specii ieftine ca fiind somon sau alt tip de peste scump. Se stie ca somonul salbatic are un nivel mare de Omega 3, care protejeaza sistemul cardiovascular. Vezi aici ce riscuri prezintă consumul de peşte contrafăcut.

 Mierea. Multe dintre sortimentele de miere de pe piaţă sunt falsificate. În primul rând, mierea vânduta ca fiind de salcâm (sortiment scump) poate fi, de fapt, miere poliflora sau de rapita, cu mai putine beneficii. În plus, pentru multiplicarea mierii, multi producatori adauga sirop de glucoza industriala, care îi scade din valoarea nutritionala. Producătorii de miere se plâng de importul de miere surogat din ţări care nu apar pe etichetele produselor şi de faptul că, prin această concurenţă neloială, se pune presiune asupra preţului de achiziţie al mierii,a declarat sâmbătă preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel