Top zece cele mai ciudate coincidenţe din istorie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mulţi oameni nu cred în coincidenţe, dar ele există sau cel puţin aşa arată istoria. Fie că vorbim despre gemenii care mor în acelaşi mod sau despre numărul 13 care guverneaă vieţi, concidenţele există. În continuare îţi propunem zece din cele mai uimitoare coincidenţe din lume.

Autor: Anca Murgoci

Abraham Lincoln a fost ales la Congresul din 1846, în timp ce John Kennedy a fost ales în 1946. Primul menţionat a fost ales preşedinte in 1860, în timp ce celălalt în 1960. Amândoi au fost deosebit de interesaţi de drepturile civile. Soţiile celor doi au pierdut câte un copil în timp ce stăteau la Casa Albă. Lincoln şi Kennedy au fost asasinaţi prin împuşcare în cap într-o zi de vineri. Cei doi au fost asasinaţi de câte un bărbat care trăia în Europa de Sud. John Wilkes Booth, cel care l-a asasinat pe Lincoln , s-a născut în anul1839, iar Lee Harvey Oswald, cel care l-a asasinat pe Kennedy, s-a născut în anul 1939. Cei doi asasini au avut nume compuse din trei cuvinte, iar acestea la randul lor sunt compuse din cincisprezece litere.

În anul 1975, în Bermuda, un om care mergea pe o motoretă a fost lovit de o maşină de taxi şi a murit. Tragedia s-a întâmplat după un an de la moartea fratelui său care conducea aceeaşi motoretă, pe aceeaşi stradă şi care a fost ucis de acelaşi taximetrist.

Şi despre turnurile gemene există o legendă a ghinionului. New York City are 11 litere, la fel şi Afghanistan, numele lui George W. Bush şi numele teroristului care a ameninţat că va distruge turnurile gemene, Ramsin Yuseb. Primul avionul care a lovit turnurile gemene era zborul numărul 11 (Flight 11) şi avea la bord 11 membri ai echipajului. Statul New York a fost al 11-lea stat adăugat Uniunii. Tragedia a avut loc pe data de 11 septembrie. Data aceasta este a 254 zi din calendar. Numărul victimelor din avioane a fost de 254 (2+5 +4= 11). 911 este numărul de urgenţe în SUA.

În 1983, Henry Ziegland şi-a părăsit iubita care din acest motiv s-a sinucis. Pentru a se răzbuna, fratele său l-a urmărit în grădina casei sale şi a încercat să-l împuşte, dar nu a reuşit. Glonţul i-a zgâriat faţa victimei, dar s-a oprit într-un copac. În cele din urmă, fratele iubitei sale s-a sinucis şi el. 20 de ani mai târziu, Ziegland a decis să taie copacul, dar nu a reuşit cu loviturile toporului. Astfel, el a utilizat dinamita pentru a-l arunca în aer. În acel moment, glonţul a zburat din copac şi l-a lovit în cap, provocându-i moartea pe loc.

În anul 1930, Joseph Figlock mergea pe o stradă din Detroit (SUA), când un un bebeluş a căzut peste el de la etajul doi al unui imobil. Un an mai târziu, acelaşi bebeluş, de la acelaşi etaj a căzut peste acelaşi om. Din nou, cei doi au scăpat cu bine.

Compozitorul Richard Wagner a fost urmărit de cifra 13. S-a născut în anul 1813. Cifrele din anul naşterii însumează numărul 13. Numele său era compus din 13 litere. A scris 13 opere. El a suferit 13 ani în exil. Teatrul de la Riga unde a fost director al orchestrei a fost inaugurat pe data de 13 septembrie. Acesta a murit pe data de 13 februarie 1883, în al XIII-lea an al unificării Germaniei.

Mark Twain s-a născut în anul 1835, în ziua în care a apărut cometa Halley şi a murit în anul 1910, când aceasta a reapărut. În anul 1909, el şi-a prezis moartea spunând: “Am venit odată cu cometa Halley, în 1835. Se întoarce anul viitor şi mă aştept să ma ia cu ea”.

Doi gemeni finlandezi în vârstă de 71 de ani au murit în incidente identice cu bicicleta, pe acelaşi drum, la doar două ore diferenţă. Ofiţerul de poliţie care a constatat accidentele a recunoscut că a fost foarte speriat şi uimit de cele întâmplate.

Sursa: 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel