Data publicării:

Top şase cele mai ciudate fenomene ale naturii

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Alegeri prezidentiale 2024

Terra este un loc care ne rezervă minunăţii la tot pasul. Din fericire, cu noile mijloace moderne de transport, putem vizita cele mai neobişuite locuri din lume. În cele ce urmează vă prezentăm şase dintre cele mai ciudate fenomene ale naturii din întreaga lume.

Autor: Anca Murgoci

În Valea Morţii din Statele Unite ale Americii se petrece un fenomen extraordinar, pietrele care se mişcă singure, pe un deşert pustiu. Timp de mai multe decenii, oamenii de ştiinţă au teoretizat mai multe explicaţii în acest caz. Unii spun că pietrele care cântăresc chiar şi 108 kilograme se pot deplasa singure câţiva metri. Ele pot ajunge şi la 320 metri pe ani. Mişcarea s-ar datora vântului puternic, temperaturilor scăzute din timpul nopţii şi solului umed din timpul zilei, dar acest lucru nu explică direcţia diferită a mişcărilor pietrelor. Dacă temperaturile vor începe să crească, fenomenul ar putea dispărea în câţiva ani.

Structura Richat din Mauritiana, Africa este vizibilă din spaţiu datorită diametrului său de 50 de kilometri. Cercetătorii au crezut că este un crater de impact, dar este o eroziune în formă de cercuri concentrice. Privit din spaţiu, structura Richat pare a fi un ochi. Se află la o înălţime de 400 de metri deasupra nivelului mării.

Ploaia cu peşti este un fenomen ciudat, dar real în Australia. Fenomenul a avut loc în 1974, 2004 şi în 2010. Oamenii au crezut că a venit Apocalipsa, dar specialiştii au spus că este vorba de un fenomen extrem de neobişnuit care apare din cauza unei tornade. Aceasta din urmă poate ridica peştii cu tot cu apă până la o altitudine de câţiva metri şi astfel se produce fenomenul.

Norii Mammatus reprezintă un fenomen extrem de rar. Aceştia sunt formaţi dintr-un model celular, un fel de "pungi" care atârnă la baza norilor. Compuşi din gheaţă, norii Mammatus se pot extinde până la 400 de km în fiecare direcţie, pornind de la "norul matca". Se formează înaintea furtunilor puternice de vară. Nu se ştie încă cum se formează norii Mammatus.

Râul Tinto care izvorăşte din Munţii Sierra Morena din Andaluzia, Spania se află într-o zonă cu aspect sterp, chiar selenar. Aici NASA a realizat multe experimente datorită faptului că există asemănări cu planeta Marte. Râul are o culoare roşie-cărămizie datorită cantităţii foarte mari de fier şi are o apă extrem de acidă. Acest fapt este cauzat de existenţa unei bacterii aerobe care se hrăneşte cu fier şi sulfide.

Beppu este o regiune din Japonia care găzduieşte 2.800 de gheizere. Denumirea de “Cele Nouă Iaduri” provine de la izvorele cele mai importante din zonă. Umi Jigoku este un izvor din Japonia care are o apă atât de fierbinte încât poţi fierbe un ou. Shiraike Jigoku are ape albe fierbinţi, culoarea fiind datorată cantităţii ridicate de calciu. Tatsumaki Jigoku  este un gheizer care aruncă apă o dată la fiecare 30 de minute, apă cu o temperatură de circa 105 grade Celsius.

Sursa: 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel