Data publicării:
Pârjoale moldovenești - Rețeta. Ingredientele minune care le dau un gust aparte
Chiftelele, indiferent de modul de preparare, sunt preferate de întreaga familie.
Citește și - Pârjoale pufoase și suculente. Cea mai bună rețetă
Iată o rețetă delicioasă de chiftele, denumite regional pârjoale, pe care o puteți prepara, pentru a-i surprinde și încânta pe toți cei dragi.
Ingrediente
Ingredientele de care avem nevoie: 1,5 kg carne tocată (porc + vită), 3 cartofi micuți, 1 morcov, 2 cepe, 1 căpățână usturoi, 250 g franzelă albă, mai veche, 200 ml lapte, 3 ouă, sare, piper, cimbru, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g pesmet, 50 g făină, 150 g unt, 150 ml ulei.
Mod de preparare pentru rețeta de pârjoale moldovenești
Punem carnea prin mașina de tocat, de două ori, cu scopul de a deveni mai fină. Însă a doua oară, o trecem împreună cu pâinea înmuiată în lapte și scursă bine. De regulă, se pune doar miezul de la pâine, dar se poate pune cu coajă cu tot, deoarece este prea bună coaja pentru a o arunca.
Ceapa și usturoiul se trec tot prin mașina de tocat și le adăugăm peste carne. Cartofii și morcovul se dau pe răzătoare și se scurg bine. Pătrunjelul se toacă mărunt.
Pașii următori
Amestecăm toate ingredientele. Adăugăm și ouăle, apoi condimentăm amestecul, după gust, cu sare, piper și cimbru. Lăsăm compoziția de pârjoale moldovenești să stea 10-15 minute. Ulterior, cu mâinile trecute prin apă rece, formăm pârjoalele.
Luăm o mână de carne și o modelăm mai întâi de formă rotundă. Apoi, se aplatizează între mâini și i se dă o formă alungită și o tăvălim prin pesmet amestecat cu făină.
Astfel, se formează toate pârjoalele. Ulterior, le prăjim ori în baie de unt, ori în baie de ulei. Se pot prăji jumătate în unt și jumătate în ulei. Cele din unt pot părea mai pufoase. Chestiunea este că untul nu este prea rezistent la prăjire, însă merită preparate și în unt. Oricum ar fi preparate aceste pârjoale moldovenești, gustul lor este aparte. Spor și poftă bună, în cazul în care le veți încerca!, conform rețetepentrutoategusturile.ro.
BONUS: Chiftele pane. Rețeta de "Kadinbudu kofte" dintr-o carte de bucate din Bodrum. Cum se prepară
Ingrediente
350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţa chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţa pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei
Cum se prepară, vezi continuarea articolului aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News