Top miniserii perfecte pentru weekend. Cele mai bune producții horror, SF și de comedie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Recomandările DC News pentru miniserii pe care le poți urmări în acest weekend.

'The Haunting of Hill House' (Netflix)

Dacă ești un fan al producțiilor horror, 'The Haunting of Hill House' este posibil să ți se pară cea mai bună miniserie pe care ai văzut-o vreodată.

O familie dezbinată se luptă cu amintirile oribile despre fosta lor casă, pe care au fost forțați să o părăsească. Trecând din trecut în prezent, urmărim poveștile individuale ale fraților Crain care sunt bântuiți de fantomele Hill House. Pe măsură ce îmbătrânesc aceștia sunt nevoiți să se întoarcă în conacul bântuit, din cauza unei tragedii care îi lovește puternic.

Probabil cea mai bună producție realizată de Mike Flanagan, care face parte din aceeași antologie cu The Haunting of Bly Manor. Fiecare copil al familiei Crain reprezintă, de fapt, cele cinci etape ale durerii, în urma traumei: Negarea (Steven), Furia (Shirley), Depresia (Theo), Negocierea (Luke) și Acceptarea (Nell).

Rotten Tomatoes: 93%; IMDb: 8,6.

Maniac (Netflix)

În schimb, dacă te atrag mai mult miniseriile Sci-Fi, „Maniac” este pentru tine. 

Maniac este o miniserie originală Netflix care a fost difuzată pe serviciul de streaming în 2018. Povestea este plasată într-o versiune alternativă a zilei prezente, unde totul arată și se simte ca în anii '80, dar cu o întorsătură SF.

Personajele principale, Annie și Owen, se întâlnesc atunci când amândoi se înscriu pentru un proces de testare a unor medicamente farmaceutice, iar elementul de comedie întunecată al serialului se sprijină puternic pe sentimentul de nostalgie pe care îl provoacă, precum și pe aspectele uluitoare ale acestui proces de testare. Bazat pe seria norvegiană cu același nume, Maniac este o experiență de vizionare distractivă care te va ține prins de ecranul televizorului, cu multă acțiune și imagini uimitoare, pe măsură.

Rotten Tomatoes: 84%; IMDb: 7,7.

The Good Place (Netflix)

The Good Place este un serial de televiziune de comedie fantasy american creat de Michael Schur, cu episoade de 22 de minute, care a debutat pe 19 septembrie 2016 și s-a încheiat pe 30 ianuarie 2020.

Personajul principal, Eleanor Shellstrop, moare și ajunge în viața de apoi, într-o versiune a Raiului, denumită - „Locul Bun”. Dar nu durează mult până când Eleanor își dă seama că este acolo din greșeală, deoarece a luat locul altei femei cu același nume. 

Ea se ascunde la vedere de arhitectul Locului Bun, Michael, și de asistenta lui atotștiutoare, Janet, în încercarea de a evita părăsirea Paradisului. 

Vecinii ei aparent perfecti, Tahani și Jason, și „sufletul pereche” atribuit la sosire, Chidi, o ajută să realizeze că niciodată nu este prea târziu să se schimbe. 

Cu ajutorul noilor ei prieteni – și al câtorva dușmani – Eleanor devine hotărâtă să renunțe la vechiul ei mod de viață în speranța că va putea rămâne în Locul Bun.

Rotten Tomatoes: 97%; IMDb: 8,2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel