Top mașini ușor de furat în Spania
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Care sunt mașinile care se fură cel mai ușor în Spania? Aflați în rândurile de mai jos. 

Potrivit firmelor de asigurări din Spania, în clasamentul celor mai furate mașini din țară se află Seat Ibiza, Volkswagen Golf, Seat Leon, Ford Focus și BMW Seria 3.

De asemenea, preferatele hoților sunt Ligier JS, Fiat Fiorino, Doblo Cargo, Abarth 500 și Seat Arosa. Toate aceste modele au „șanse” de patru ori mai mari de a fi furate decât media.

Partea bună este că a scăzut numărul mașinilor furate în Spania. S-a trecut de la aproximativ 203.000 de furturi în 2011, la puțin peste 101.000 la sfârșitul lui 2020. Cu alte cuvinte, incidentele s-au redus la jumătate în această perioadă de timp.

Acesta este rezultatul unor multitudini de factori, printre care se remarcă îmbunătățirile succesive aduse în materie de siguranță de către producători, acțiunea forțelor de securitate ale statului, precum și faptul că noile locuințe din Spania au garaj, astfel că mașinile nu mai sunt lăsate pe stradă.

Fenomenul furtului auto este, de asemenea, strâns legat de mediul urban. Provinciile în care există zone metropolitane importante (Madrid, Barcelona, ​​Vizcaya, Valencia, Sevilla) sau se învecinează cu una (Toledo, Guadalajara) prezintă rate de probabilitate de furt peste medie.

Municipiul unde este cel mai probabil să vă fie furată mașina în Spania este Sevilla. Capitala Sevilla triplează probabilitatea medie de jaf.

VEZI ȘI: Top orașe din Spania unde poți să-ți iei o casă. Metrul pătrat, mai ieftin ca în București

Vrei să-ți iei o casă în Spania? Află că prețul pe metru pătrat este mult mai mic decât în România.

În rândurile de mai jos, descoperi cel mai ieftin oraș din Spania unde îți poți cumpăra o casă.

1. În provincia La Rioja, prețul pe metru pătrat este unul dintre cele mai ieftine din Spania. Se ridică la 1.091 de euro, conform datelor Tinsa.

2. În orașul Leon, prețul pe metru pătrat este 1.081 de euro.

3. În orașul Albacete, prețul mediu pe metru pătrat este de 1.079 de euro.

4. Teruél este un oraș situat în partea de nord a Spaniei în comunitatea Aragon. Acest oraș este cunoscut în Spania datorită artei "Mudéjar" cu care sunt construite turnurile și clădirile prețuite ale acestui oraș. Aici metrul pătrat este 1.075 de euro.

5. În Jaen, oricine dorește să-și cumpere o casă va trebui să plătească 1.062 de euro pe metru pătrat.

6. În Zamora, 1.023 de euro este metrul pătrat.

7. În Lleida, 1.021 de euro este metrul pătrat. Lleida, în spaniolă Lérida, este un oraș în vestul Cataloniei, cu o populație de 124.000 de locuitori. Este capitala provinciei Lleida. Lleida este capul de linie pentru linia de est a trenurilor de viteză mare AVE. Citiți aici mai departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel