Top investitori străini: SUA pe locul 12
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Ministrul Economiei, Constantin Nita, s-a intalnit cu delegatia Consiliului de afaceri romano-american (AMRO), condusa de presedintele Consiliului, Eric Stewart.

In cadrul discutiilor a fost evidentiata aprecierea oamenilor de afaceri americani pentru evolutiile economice din Romania, Ministrul Constantin Nita trecand in revista recentele rezultate economice inregistrate de tara noastra, precum si prioritatile Ministerului Economiei legate de reindustrializarea tarii si, in special, de industriile de aparare si aviatie, de resursele naturale si energie, toate beneficiind de un mare potential de crestere, mai ales in contextul regional de securitate.

,,Intalnirea de astazi ne-a oferit posibilitatea de a discuta cu delegatia AMRO despre oportunitatile de investitii in: sectorul energiei, al constructiilor de masini, industria aviatiei, industria militara, industria farmaceutica, industria agroalimentara si cea a asigurarilor. Romania acorda o mare atenție Parteneriatului Strategic cu SUA  si ne dorim ca acest parteneriat sa se reflecte si la nivelul schimburilor comerciale, respectiv la nivelul investitiilor americane pe piata locala ”, a declarat Constantin Nita, Ministrul Economiei.

Citește și: Constantin Niță: Hidrocentrala Turnu Măgurele-Nicopole așteaptă investitorii chinezi


Conform statisticilor, volumul bilateral al schimburilor comerciale a fost, pe primele sase luni ale anului 2014, de peste 1,4 miliarde dolari, iar investitiile directe ale SUA se cifrau, la aceeasi data, la 1,2 miliarde dolari (locul 12 in topul investitiilor directe in Romania ).

Ministrul Economiei a subliniat atentia si prioritatea acordata de  Guvernul Romaniei sprijinirii si atragerii investitorilor straini, dar si contextul Parteneriatului Strategic cu SUA, care constituie un cadru favorabil relatiilor relatiilor comerciale dintre cele doua tari si atragerii de investitii americane. Totodata a fost apreciata activitatea AMRO in promovarea cooperarii economice bilaterale si in cresterea prezentei investitionale a SUA pe piata romaneasca.

Constituit in vara anului 2012, la Washington D.C. , Consiliul de afaceri romano-american se afla la cea de-a patra misiune in Romania . Cu aceasta ocazie, s-a organizat, in data de 8 septembrie, la Palatul Parlamentului, seminarul cu tema „Evaluarea impactului legislativ”, cu participarea Prim-Ministrului Victor Ponta precum si cea de-a treia sesiune a Grupului de lucru romano-american pe aspecte economice si comerciale din cadrul Task Force.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel