Top apartamente de vânzare București. Unde sunt cele mai scumpe locuințe
Data publicării:
Autor: Comunicate
WhatsApp
Chiar dacă analiștii se așteptau ca pandemia de covid-19 să afecteze serios sectorul imobiliar, până acum acesta nu a înregistrat scăderi semnificative. Dimpotrivă, prețurile și-au menținut ascensiunea ușoară în majoritatea județelor din țară.

Potrivit site-ului de anunțuri imobiliare Flatfy.ro, cele mai multe apartamente de vânzare București sunt cele cu două camere, urmate de cele cu trei camere și apoi locuințele cu o singură cameră și garsonierele.

Acestea din urmă pot să ajungă la prețuri chiar și de peste 100.000 euro. Cele mai scumpe garsoniere, studiouri și apartamente cu o cameră sunt în Sector 1, în zona Parcului Herăstrău și în Sector 3. Apartamentele cu două camere și cu o suprafață de peste 100 mp ajung să valoreze chiar și peste 400.000 euro, în timp ce locuințele de lux cu 3 camere prețuri și de peste 600.000 euro.

Cel mai scump apartament din București valoarea 1,2 milioane de euro, are 5 camere și este amplasat în Charles de Gaulle. Locuința are 203 mp, 3 băi și 3 balcoane și vinde complet mobilată și utilată.

Oferta completă de apartamente de vânzare București sau alte localități poate fi consultată pe site-ul Flatfy.ro. Aici vei regăsi centralizate toate anunțurile imobiliare de vânzare/cumpărare din țară.

„În luna octombrie 2020 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 83.675 de imobile, cu 35.107 mai multe față de luna septembrie a anului 2020. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna octombrie a acestui an este cu 25.341 mai mare față de perioada similară a anului trecut”, transmite Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. 

Astfel, în București au fost tranzacționate 13.623 locuințe, în Ilfov 6.281, în timp ce în Timiș 4.805. La coada clasamentului se află Olt (292), Covasna (291) și Caraș Severin (430).

Capitala se află pe primul loc și în ceea ce privește numărul de ipoteci. Astfel, în luna octombrie, în București au fost înregistrate 9.811 ipoteci, în timp ce în Ilfov și Timiș 1.907 respectiv 1.771.

La polul opuse sunt județele Caraș Severin – 54, Covasna – 72 și Harghita – 87.

Ansambluri rezidențiale noi

Cele mai multe ansambluri rezidențiale noi din România sunt construite în București împrejurimi. Peste 360 de complexe imobiliare sunt în curs de construcție și urmează să fie finalizate în anii următori.

Cele mai noi apartamente de vânzare București au prețuri diferite în funcție de localizare, utilități și construcție. Apartamentele noi din Sectorul 2 ocupă prima poziție în topul prețurilor. În medie, prețul per metru pătrat pentru acestea este de peste 1.350 euro. Pe locurile doi și trei se află Sector 3, respectiv Sector 1, cu o medie de prețuri de peste 1.200 euro/mp respectiv 1.150 euro/mp.

Cele mai ieftine locuințe sunt amplasate în Sector 6, media de prețuri de aici fiind sub 1.000 euro/mp. De altfel acesta este singurul sector din București unde media nu depășește pragul de 1.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel