1. Salată cu piept de pui și fasole
Ingrediente
- 300 g piept de pui fiert
- 200 g de fasole fiartă sau conservată
- 150 g de cașcaval
- 400 g de porumb conservat
- 3-4 castraveți marinați
- 3 felii de pâine neagră
- 1 cățel de usturoi
- sare
- maioneză
- pătrunjel
Cum se prepară
Curățați și presați usturoiul. Frecați pâinea negră cu sare și usturoi. Tăiați-o cuburi și prăjiți-o puțin într-o tigaie uscată. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi, potrivit bucatarul.eu. Tăiați castraveții cuburi. Tăiați cașcavalul pai subțire. Spălați și tocați pătrunjelul. Într-un bol, amestecați carnea de pui cu fasolea, cașcavalul, porumbul, castraveții marinați, pătrunjelul și crutoanele cu usturoi. Potriviți salata cu maioneză și sare după gust.
2. Salată cu piept de pui și ciuperci
Ingrediente
- 400 g piept de pui
- 250 g de roșiii cherry
- 200 g de cașcaval
- 250 g de ciuperci champignon
- maioneză
- sare
- ulei vegetal
Cum se prepară
Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi. Spălați ciupercile și tăiați-le bucăți mai mici. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până vor fi gata. Lăsați-le să se răcească. Tăiați cașcavalul cuburi, cu latura de 5 mm. Spălați roșiile și tăiați-le sferturi. Într-un bol, amestecați carnea de pui cu ciupercile, cașcavalul și roșiile. Potriviți salata cu maioneză și sare după gust. Amestecați.
3. Salată cu piept de pui, în straturi
Ingrediente
- 250 g piept de pui fiert
- 200 g de ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 200 g de cașcaval
- 2-3 roșii
- 1 cutie de măsline
- ceapă verde
- maioneză
- ulei vegetal
Cum se prepară
Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi. Curățați și tocați ceapă. Spălați ciupercile și tăiați-le cuburi. Prăjiți ceapa cu ciupercile într-o tigaie cu ulei încins. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi. Scurgeți măslinele de suc și tăiați-le rondele. Spălați și tocați ceapa verde.
Pregătiți un platou și faceți o grilă de maioneză pe acesta. Așezați salata în straturi, precum urmează: carnea de pui, maioneză, ciupercile prăjite cu ceapă, maioneză, cașcavalul ras, maioneză, roșiile, maioneză, măslinele, ceapa verde. Dați salata la frigider peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 7 mai: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme cu banii. Ai mare grijă, zilele acestea!
- Gestul făcut de Regele Charles al III-lea față de România, chiar înainte de încoronare. Camelia Csiki: Asta mi s-a părut senzațional
- Ofertă la un supermarket din România: Un leu - în loc de 50 de bani - pentru fiecare sticlă reciclată
- Alertă meteo de grindină, vijelii și averse torențiale. Zonele vizate
- Dobânzi calculate greșit la o bancă celebră: Românii, afectați! Elena Cristian: Dacă s-a întâmplat așa ceva... există o singură explicație
- Azi începe Eurovision 2024. România nu participă, TVR nu transmite. Bine că avem mii de angajați, cu salarii mari, și audiență zero...
- Eda Marcus, prezentatoare TVR, moment delicat: "Am fost scoasă de pe post pentru că eram prea drăguță"
- BANCUL ZILEI: Secretul unei căsnicii lungi
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și-a cumpărat ochelari...
- Horoscop 8 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care primește bani. Nu te vei bucura prea mult de ei