Data publicării:

Top 3 salate delicioase cu piept de pui. Rețetele simple, dar foarte gustoase

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă nu mai știi ce să mai gătești, îți propunem trei rețete de salată cu piept de pui. Se prepară foarte simplu și sunt tare gustoase!

1. Salată cu piept de pui și fasole 

Ingrediente

- 300 g piept de pui fiert

- 200 g de fasole fiartă sau conservată

- 150 g de cașcaval

- 400 g de porumb conservat

- 3-4 castraveți marinați

- 3 felii de pâine neagră

- 1 cățel de usturoi

- sare

- maioneză

- pătrunjel

Cum se prepară

Curățați și presați usturoiul. Frecați pâinea negră cu sare și usturoi. Tăiați-o cuburi și prăjiți-o puțin într-o tigaie uscată. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi, potrivit bucatarul.eu. Tăiați castraveții cuburi. Tăiați cașcavalul pai subțire. Spălați și tocați pătrunjelul. Într-un bol, amestecați carnea de pui cu fasolea, cașcavalul, porumbul, castraveții marinați, pătrunjelul și crutoanele cu usturoi. Potriviți salata cu maioneză și sare după gust.

2. Salată cu piept de pui și ciuperci 

Ingrediente

- 400 g piept de pui

- 250 g de roșiii cherry

- 200 g de cașcaval

- 250 g de ciuperci champignon

- maioneză

- sare

- ulei vegetal

Cum se prepară

Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi. Spălați ciupercile și tăiați-le bucăți mai mici. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până vor fi gata. Lăsați-le să se răcească. Tăiați cașcavalul cuburi, cu latura de 5 mm. Spălați roșiile și tăiați-le sferturi. Într-un bol, amestecați carnea de pui cu ciupercile, cașcavalul și roșiile. Potriviți salata cu maioneză și sare după gust. Amestecați.

3. Salată cu piept de pui, în straturi 

Ingrediente

- 250 g piept de pui fiert

- 200 g de ciuperci champignon

- 1 ceapă

- 200 g de cașcaval

- 2-3 roșii

- 1 cutie de măsline

- ceapă verde

- maioneză

- ulei vegetal

Cum se prepară

Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l cuburi. Curățați și tocați ceapă. Spălați ciupercile și tăiați-le cuburi. Prăjiți ceapa cu ciupercile într-o tigaie cu ulei încins. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi. Scurgeți măslinele de suc și tăiați-le rondele. Spălați și tocați ceapa verde.

Pregătiți un platou și faceți o grilă de maioneză pe acesta. Așezați salata în straturi, precum urmează: carnea de pui, maioneză, ciupercile prăjite cu ceapă, maioneză, cașcavalul ras, maioneză, roșiile, maioneză, măslinele, ceapa verde. Dați salata la frigider peste noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel