Top 3 cărți pe care trebuie să le citești la început de primăvară
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Dacă îți dorești un început de primăvară mai colorat citește aceste cărți care se potrivesc perfect cu anotimpul „renașterii”.

Potrivit Goodreads.com, sunt câteva cărți care îți vor face începutul primăverii mai bun.

1. Grădina Secretă, de Frances Hodgson Burnett

Mary Lennox, o copilă răsfățată, morocănoasă și bolnavă, vine să locuiască cu unchiul ei izolat de lumea urbană în conacul Misselthwaite pe câmpiile din Yorkshire, Anglia, după moartea părinților ei. Acolo întâlnește o menajeră energică și pe fratele ei plin de energie, un sturz, un grădinar mohorât, și pe vărul ei încăpățânat, isteric și bolnav, Maestrul Colin, ale cărui plânsete sunt auzite prin toată casa din cauza ecoului.

Cu ajutorul sturzului, Mary găsește ușa către o grădină secretă, neglijată și ascunsă de mulți ani. Când decide să restaureze grădina în secret, povestea devine o călătorie fermecătoare în locurile inimii, unde încrederea restabilește sănătatea, florile împrospătează spiritul, iar magia grădinii, prinzând viață din nou, aduce o însănătoșire lui Colin și fericire lui Mary.

2. Anne din Pădurea de Smarald, de L.M. Montgomery

Această poveste plină de căldură a atras generații de cititori în lumea specială a lui Green Gables, o fermă în stil vechi în afara unui oraș numit Avonlea. Anne Shirley, o orfană de unsprezece ani, a ajuns în acest colț verde al Insulei Prințului Edward doar pentru a descoperi că Cuthberts - bătrânul Matthew și sora lui aspră, Marilla - vor să adopte un băiat, nu o fată roșcată și plină de viață. Dar înainte să o poată trimite înapoi, Anne - care trebuie neapărat să aibă mai mult spațiu pentru imaginația ei și o casă reală- îi cucerește complet. Un clasic iubit care explorează vulnerabilitatea, așteptările și visele unui copil care crește, Anne din Pădurea de Smarald este și un portret minunat al unei epoci, a unui loc, a unei familii... și, mai presus de toate, al dragostei.

3. Mândrie și Prejudecată, de Jane Austen

De la succesul său instant din 1813, Mândrie și Prejudecată a rămas unul dintre cele mai populare romane în limba engleză. Jane Austen a numit această operă strălucitoare "copilul ei drag" și eroina sa plină de viață, Elizabeth Bennet, "o creatură la fel de intrigantă ca oricare apărută vreodată în scris." Confruntarea romantică dintre Elizabeth, plină de opinii, și mândrul ei pretendent, domnul Darcy, este o interpretare splendidă a unei polemici civilizate. Și spiritul radiant al lui Jane Austen strălucește în timp ce personajele ei dansează un delicat quadrille al flirtului și intrigii, făcând din această carte cea mai superbă comedie a manierelor din Anglia Regenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel