Top 10 lideri PDL care au pierdut intrarea în Parlament
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Chiar dacă unii membrii ai PDL au avut norocul redistribuirii sau al mandatelor duble, nu toți membri cunoscuți ai PDL au fost fost salvați. O parte din favoriții cerți ai partidului au pierdut lamentabil locul în Parlament, potrivit Cotidianul.

Un prim nume este Theodor Baconschi- fost ambasador, fost ministru. Cu 9.879 de voturi, el a piedut în fața Mihaelei Popa, de la PNL, care a obținut 30.483.

Sulfina Barbu, fost ministru și deputat, care s-a evidențiat prin prezențele multiple la televiziune, a obținut 5.290 de voturi. Ea a piedut în fața lui Eugen Nicolăescu, de la PNL, care a obținut cu 9.724 de voturi mai mult.

Cristian Boureanu, care a obținut, de asemenea, notorietate maximă prin prezențe multiple la televiziune, a obținut cu 8.419 voturi mai puțin decât Toader Dima (PSD).

Radu F. Alexandru, fost senator, a obținut 7.625 de voturi. El a pierdut în fața Cătălin Croitoru (PSD), care a obținut 31.263 de voturi.

Daniel Buda a obținut cu 2.136 de voturi mai puțin decât Steluța Cătăniciu, de la PNL.

Un al șaselea nume, care nu a obținut un mandat, este Gabriel Berca, fost ministru și senator. El a obținut cu 8.499 de voturi mai puțin decât Lucian Ciubotaru, de la PNL.

William Brânză a pierdut în fața lui Mihai Aurelian, de la PPDD. Pedelistul a obținut cu 895 de voturi mai puțin.

Noul "copil minune" al PDL, Adrian Papahagi, a obținut cu 3.874 de voturi mai puțin decât Adrian Oros, de la PNL.

Marius Spânu a piedut în fața lui Sorin Iacoban, de la PSD. Pedelistul a obținut 3.512 voturi, cu 9.471 mai puțin față de adversarul lui din PSD.

Fostul secretar de stat, Răzvan Murgeanu, a pierdut în fața lui Florin Ciuraru, de la PNL. Cel din urmă a obținut cu 10.271 de voturi mai mult.

Din cei zece, doar trei au avut adversari de notorietate, parlamentari în funcție. Baconschi si Radu F. Alexandru au candidat în fața unor foști colegi de partid, trecuți în tabăra USL-ului. Sulfina Barbu s-a bătut cu Eugen Nicolăescu, un lider cu vechime din PNL.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel